28.08.2015 07:48

Cūku audzētāji SIA "Ulbroka" pērn nopelnījuši teju miljonu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Viens no lielākajiem cūku audzētājiem Pierīgā SIA "Ulbroka" pērn strādāja ar 6,429 miljonu eiro apgrozījumu. Arī peļņa par spīti nelabvēlīgiem tirgus apstākļiem aizvadītajā gadā bijusi ievērojama - 969,6 tūkstoši eiro.

No uzņēmuma gada pārskata datubāzē "Lursoft" secināms, ka salīdzinājumā ar iepriekšējā gada rezultātiem pērn SIA "Ulbrokas" apgrozījums audzis par 10,5 %, savukārt saimniecības peļņa aizvadītajā gadā bijusi par 13,9 % mazāka nekā 2013. gadā.

Kā norāda uzņēmuma vadība, pērn tikusi rekonstruēta kautuve, no Austrijas iegādāti vaislas dzīvnieki ganāmpulka atjaunošanai un uzsākta darbība augkopības nozarē.

Savukārt šogad tiks strādāts, lai ražošana kļūtu efektīvāka. Tāpat patstāvīgi tiek domāts par jaunām investīcijām – jaunu kūtsmēslu krātuves būvniecību šogad un lopbarības ražotni nākamgad, jo saimniecība nākotnē plāno sākt ražot barību gan savām cūciņām, gan pārdošanai pastāvīgiem klientiem.

SIA "Ulbroka" dibināta 1992. gadā. Uzņēmuma cūku fermā Stopiņu novadā pašlaik atrodas teju 17 tūkstoši cūku un mēnesī tiek saražots līdz 170 tonnu svaigas gaļas, kas nonāk vietējā tirgū. Saimniecībā ir arī kautuve un biogāzes ražotne, kuru uzcēla 2013. gadā. Uzņēmums nodarbojas arī ar cūkgaļas tirdzniecību un lopbarības pārdošanu.

SIA "Ulbroka" pamatkapitāls ir 1,707 miljoni eiro, un saimniecība simtprocentīgi pieder Aivaram Koktam. 2013. gadā cūku audzētājs strādāja ar 5,820 miljonu eiro apgrozījumu un 1,126 miljonu eiro peļņu.