24.08.2015 13:03

Pērn vairākkārt augusi sukāžu ražotāja SIA "Rāmkalni Nordeco" peļņa un apgrozījums

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pērn vairākkārt augusi sukāžu ražotāja SIA "Rāmkalni Nordeco" peļņa un apgrozījums Einārs Binders

Sukāžu ražotājs SIA "Rāmkalni Nordeco", kas nupat atklājis jaunu, modernu ražotni Inčukalna novadā, aizvadītājā gadā ievērojami kāpinājis apgrozījumu un peļņu. Savukārt uzņēmuma nākotnes plāni saistās ar vērienīgu eksporta tirgu iekarošanu.

Kompānijas finanšu pārskats datubāzē "Lursoft" liecina, ka SIA "Rāmkalni Nordeco" pērn strādāja ar 375,02 tūkstošu eiro apgrozījumu. Savukārt gadu iepriekš uzņēmuma apgrozījums bija vien 15,12 tūkstoši. Tāpat, salīdzinānjumā ar 2013. gada rezultātiem vairāk nekā divas reizes augusi arī uzņēmuma peļņa, sasniedzot 31,06 tūkstošus eiro pērn.

Uzņēmuma vadība norādījusi, ka patlaban uzņēmums eksportē aptuveni 10–15 % no saražotā. Taču tuvāko divu līdz trīs gadu laikā ir plānots eksportēt līdz pat 85 % SIA "Rāmkalni Nordeco" gardo un veselīgo našķu.

Līdz šim SIA "Rāmkalni Nordeco" produkcija prezentēta Vācijā, Anglijā, Ķīnā. Ir notikušas arī pārrunas ar partneriem Lietuvā. Vienlaikus uzņēmums cer iekarot arī Skandināvijas, Krievijas un Baltkrievijas tirgu.

Kā zināms, jūlijā "Rāmkalnos", Inčukalna novadā, tika atklāta jaunā uzņēmuma SIA "Rāmkalni Nordeco" sukāžu ražotne. Jaunā ražotne ļaus septiņkārt palielināt ražošanu – no esošajām 50 tonnām līdz 380 tonnām saražoto sukāžu gadā. Sākotnēji tajā strādās 30 darbinieki, bet nākotnē plānots skaitu palielināt.

Jaunas ražotnes izveidē ieguldīti 2,2 miljoni eiro, un tajā no Latvijas zemnieku produkcijas tiks ražotas sukādes, pastilas, sīrupi un citi produkti. Tāpat tiks ieviesti vairāki jaunumi, tostarp sukādes šokolādes glazūrā un dažādi bezalkoholiskie dzērieni.

Eksperimenti sukāžu ražošanā SIA "Rāmkalni Nordeco" sākās pirms četriem gadiem, kad sadarbībā ar tehnisko zinātņu doktoru Andri Ansi Špatu Rāmkalnos tika izstrādāta dzērveņu žāvēšanas tehnoloģija, kas pielāgota arī dažādu augļu, ogu un dārzeņu pārstrādei.

Saskaņā ar "Lursoft" informāciju uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Viktors Grūtups. 2013. gadā SIA "Rāmkalni Nordeco" strādāja ar 15,12 tūkstošu eiro lielu apgrozījumu un 11,57 tūkstošu eiro lielu peļņu.

Iepriekš:

Valsts prezidents Rāmkalnos: Lai tā būda rūc!