05.08.2015 15:33

Babītes maizes ceptuve "Lāči" jau trešo gadu pēc kārtas kāpina apgrozījumu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Babītes maizes ceptuve "Lāči" jau trešo gadu pēc kārtas kāpina apgrozījumu Einārs Binders

Babītes novada maizes ceptuvei SIA "Lāči" jau trešo gadu pēc kārtas izdevies palielināt apgrozījumu. Savukārt uzņēmuma peļņa salīdzinājumā ar iepriekšējā gada rezultātiem nedaudz sarukusi.

Kompānijas finanšu pārskats datubāzē "Lursoft" liecina, ka SIA "Lāči" pērn strādāja ar 7,47 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 4,9 % vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma peļņa samazinājās par 4,8 % – līdz 246,06 tūkstošiem eiro.

Pērn maizes ceptuvei vislabāk veicies tieši vietējā tirgū, jo, pārdodot preces un pakalpojumus šeit pat Latvijā, tika gūti ieņēmumi 7,303 miljonu eiro apmērā, kas ir par 5,5 % vairāk nekā gadu iepriekš. Savukārt uzņēmuma ienākumi no preču pārdošanas citos Eiropas Savienības (ES) tirgos pērn palielinājās par 13,4 %, sasniedzot 62,3 tūkstošus eiro, bet ienākumi no preču pārdošanas ārpus ES saruka par 28,2 % un bija 104,5 tūkstošu eiro apmērā.

Pēc kompānijas sniegtās informācijas, pagājušajā gadā SIA "Lāči" ienākumi no maizes ražošanas kopumā samazinājās par 0,3 % un bija 3,992 miljonu eiro apmērā, bet ienākumi no konditorejas pieauga par 12,4%, sasniedzot 2,568 miljonus eiro.

Savukārt attiecībā uz šā gada plāniem uzņēmuma vadība norāda, ka tiks strādāts pie konkurētspējas celšanas, tirgus paplašināšanas un eksporta tirgu apgūšanas. Tāpat kā visus iepriekšējos gadus, uzņēmums strādās pie jaunu maizes un konditorejas produktu izveides.

Ceptuve "Lāči" savu darbību sāka 1995. gadā, un uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir N. Skauģis. SIA "Lāči" 2013. gadā strādāja ar 7,12 miljonus eiro lielu apgrozījumu un 258,4 tūkstošu eiro lielu peļņu, liecina datubāzē "Lursoft" atrodamā informācija.

Iepriekš:

Uz Lāčiem – pēc īstas garšas