31.07.2015 14:45

Kokapstrādes uzņēmums SIA "Gaujas koks" Vangažos būvē 20 miljonu vērtu ražotni

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Kokapstrādes uzņēmums SIA "Gaujas koks" Vangažos būvē 20 miljonu vērtu ražotni arhīvs

Viens no lielākajiem kokapstrādes uzņēmumiem Latvijā SIA "Gaujas koks" šogad sācis būvēt 20 miljonu eiro vērtu ražotni Vangažos. Iecerēts, ka jaunajā rūpnīcā Inčukalna novadā tiks ražoti celtniecības paneļi sienām un pārsegumiem.

Inčukalna novadā uzņēmums SIA "Gaujas koks" ir reģistrēts jau kopš 1991. gada, taču savas ražotnes uzņēmumam tur vēl nav. Šobrīd uzņēmums produkciju ražo divās rūpnīcās Gulbenē un Jēkabpilī, liecina kompānijas vadības ziņojums datubāzē "Lursoft".

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka šogad uzņēmums ir uzsācis specializētas paneļu rūpnīcas būvniecību, kuras izveidē kopumā plānots ieguldīt 20 miljonus eiro. Jaunajā rūpnīcā tiks ražoti celtniecības paneļi sienām un pārsegumiem ar jaudu 100 000 kubikmetru produkcijas gadā.

Tāpat uzņēmums šogad plāno palielināt darbības apjomus, pilnveidojot metodes zāģbaļķu iepirkšanā. Tas tiks darīts ar mērķi nodrošināt ar izejvielām jauno, šogad ekspluatācijā nodoto Krustpils ražotni un esošo rūpnīcu Gulbenē. SIA "Gaujas koks" iecerējis turpmāk ražot produkciju ar lielāku pievienoto vērtību, un uzņēmuma vadība šogad prognozē trīs miljonu eiro lielu peļņu.

Jāpiebilst, ka informācija datubāzē "Lursoft" liecina, ka SIA "Gaujas koks" pērn strādāja ar 55,854 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 1 % vairāk nekā gadu iepriekš. Savukārt kompānijas peļņa pērn, salīdzinot ar 2013. gada rezultātiem, augusi par 8 % un ir 4,649 miljoni eiro.

Kopumā pērn tika realizēti 220 tūkstoši kubikmetru gatavās produkcijas. No kopējā apjoma 125 kubikmetru bija ēvelēti zāģmateriāli. Papildus gatavajai produkcijai tika realizēti ražošanas blakusprodukti – šķelda, miza un zāģu skaidas – attiecīgi 412 tūkstoši, 58 tūkstoši un 287 tūkstoši kubikmetri. Izejmateriālus – baļķus – uzņēmums iepirka gan Latvijā, gan importēja no Lietuvas, Baltkrievijas un Krievijas.

SIA "Gaujas koks" pamatdarbība ir zāģētu un apstrādātu skuju koku zāģmateriālu ražošana. Produkcija tiek realizēta Latvijas tirgū un Eiropas Savienības valstīs.

Uzņēmuma pamatkapitāls ir 1,56 miljoni eiro, un tajā tiek nodarbināti 428 darbinieki. SIA "Gaujas koks" pilnībā pieder Vitālijam Čmihovam.

2013. gadā kokrūpniecības uzņēmums strādāja ar 55,748 miljonu eiro apgrozījumu un 4,280 miljonu eiro peļņu.