30.07.2015 12:41

Dārzeņu pārprodukcija Eiropā radījusi zaudējumus Salaspils dārzkopības kooperatīvam "Baltijas dārzeņi"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Dārzeņu pārprodukcija Eiropā radījusi zaudējumus Salaspils dārzkopības kooperatīvam "Baltijas dārzeņi" arhīvs

Salaspils novada dārzkopības kooperatīvs "Baltijas dārzeņi" pērn augļu un dārzeņu pārprodukcijas dēļ Eiropas Savienības valstīs strādājis ar zaudējumiem. Taču par spīti saspringtajai situācijai nozarē uzņēmums šogad cer turpināt veiksmīgo darbību.

Uzņēmuma gada pārskats datubāzē "Lursoft" liecina, ka aizvadītājā gadā "Baltijas dārzeņi" strādāja ar 18,869 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 5 % vairāk nekā gadu iepriekš. Savukārt pretēji gūtajai 32,39 tūkstošu eiro peļņai 2013. gadā pērn kooperatīvs cietis 31,13 tūkstošu eiro lielus zaudējumiem.

Kompānijas vadības ziņojumā teikts, ka zaudējumi skaidrojami ar pērn piedzīvoto kārtējo krīzi nozarē un dramatiskāko produkcijas cenu kritumu pēdējo gadu laikā, kam iemesls ir pārprodukcija Eiropas Savienības valstīs. Tāpat sabiedrībai nācies saskarties ar pieaugošiem debitoru parādiem, kas pārsnieguši divus miljonus eiro.

Savukārt šogad, neraugoties uz zaudējumiem, kooperatīvs turpinās realizēt visu biedru izaudzēto produkciju un piesaistīs jaunus piegādātājus, lai palielinātu realizācijas apmērus un stabilizētu piedāvājumu tirgū. Tāpat kooperatīvs pievērsīs pastiprinātu uzmanību produktu ar pievienoto vērtību ražošanai.

Kooperatīvs "Baltijas dārzeņi" Salaspils novada "Jaunbajāros" reģistrēts kopš 2005. gada. Tas apvieno 15 dārzeņu ražotājus, tajā skaitā siltumnīcu uzņēmumus – SIA "Mārupes siltumnīcas", SIA "Daugavkrasts", zemnieku saimniecības "Kliģēni" un "Liepziedi", SIA "Rītausma", SIA "Bušas".

2013. gadā dārzkopības kooperatīvs strādāja ar 17,988 miljonu eiro apgrozījumu un 32,39 tūkstošu eiro peļņu.

Iepriekš:

Ažiotāža pēc pasludinātā Krievijas embargo rimusi, cenas augstākajā punktā nav atgriezušās

Krievijas embargo Pierīgā – kā tas ietekmē vietējos uzņēmējus