12.06.2015 14:17

Ādažos ražotie veselīgie bērnu biezenīši šogad iekaros eksporta tirgu no Eiropas līdz Taivānai

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ādažos ražotie veselīgie bērnu biezenīši šogad iekaros eksporta tirgu no Eiropas līdz Taivānai publicitātes

Uzņēmuma SIA "Lat Eko Food" Ādažos ražotie dārzeņu un augļu biezenīši saņēmuši starptautiskos kvalitātes sertifikātus, kas ļaus šogad iekļūt Skandināvijas, Vācijas, Taizemes, Malaizijas un Indonēzijas tirgos.

 

Kā portālam "Aprinķis.lv" pavēstīja uzņēmuma valdes priekšsēdētaja Egija Martinsone, kvalitātes sertifikāti "BRC" un "FSSC 22 000" tiek augstu vērtēti visā pasaulē un vairums uzņēmumu izvēlas sadarboties tieši ar ražotājiem, kuru produkcija ir sertificēta atbilstoši tieši šiem standartiem. Turklāt šie sertifikāti krietni paplašina uzņēmuma konkurētspēju un eksporta iespējas.

"Šogad uzņēmumam īpaši aktuāls ir Skandināvijas tirgus, Tuvie Austrumi un Āzija. Līdz ar to sertificēties un strādāt pēc starptautiski atzītiem standartiem ir ļoti būtiski. Saskaņā ar noteiktajiem mērķiem aktīvi strādājam pie tā, lai 90 % no saražotā produkcijas apjoma tiktu eksportēts," sacīja E. Martinsone.

Viņa arī norādīja, ka visi iegūtie sertifikāti apliecina SIA "Lat Eko Food" pārtikas nekaitīguma nodrošināšanu, kvalitāti un atbilstību normatīvajām prasībām.

Jau zināms, ka SIA "Lat Eko Food" šobrīd Ādažos no bioloģiski audzētām ogām un dārzeņiem ražo desmit dažādus biezeņus, kas tirgū pazīstami kā mazuļiem domātie biezenīši "Rūdolfs". Ražotnes izveidē Ādažos, kas tika atklāta pērn 10. oktobrī, tika investēti četri miljoni eiro. Turklāt tā ir arī Baltijas valstīs pirmā ražotne, kas gatavo ekoloģisku bērniem domātu pārtiku.

SIA "Lat Eko Food" saimniecisko darbību sāka 2011. gadā Jelgavā. Uzņēmuma lielākais īpašnieks ar 47,39 % kapitāldaļu ir SIA "VVMV", 27,56 % kapitāldaļu pieder Vilim Vītolam, bet 25,95 % – E. Martinsonei. Kā liecina uzņēmuma gada pārskats datubāzē "Lursoft", pagājušajā gadā bērnu biezenīšu ražotājs savu apgrozījumu dubultojis, sasniedzot 186,6 tūkstošus eiro. Savukārt uzņēmuma peļņa bija 972 eiro.

Iepriekš:

Jaunā rūpnīca Ādažos veselīgā bērnu biezeņa Rūdolfs ražotājam ļaus iekarot eksporta tirgu