08.06.2015 20:41

SIA "Spilva" ražotnē Babītē šogad plānots pārstrādāt 841 tonnu dažādu dārzeņu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
SIA "Spilva" ražotnē Babītē šogad plānots pārstrādāt 841 tonnu dažādu dārzeņu publicitātes

Babītes novada augļu un dārzeņu pārstrādes uzņēmums SIA "Spilva" šajā pavasarī pārstrādājis jau 30,5 tonnas iepirkto vietējo skābeņu, kas ir par 25 % vairāk nekā pērn. Savukārt kopumā sezonā plānots iepirkt 841 tonnu dažādu dārzeņu, portālam "Aprinķis.lv" pavēstīja uzņēmumā.

"Darbs ar jaunās sezonas dārzeņiem tradicionāli sākas ar sezonas vēstnesi – skābeni. Šo kultūru sākam pārstrādāt pirmo un salīdzinoši lielā apjomā. Šogad ir plānots iepirkt un pārstrādāt 120 tonnas skābeņu, kas tiek piegādātas galvenokārt no Cēsu, Bauskas un Engures novadiem," teic SIA "Spilva" Iepirkumu nodaļas vadītāja Anda Stepanoviča.

Viņa arī norāda, ka aizvadītajā sezonā SIA "Spilva" iepirka un ražotnē Babītes novadā pārstrādāja 841,3 tonnas dārzeņu, augļu un ogu, un šajā sezonā paredzētais apjoms ir līdzīgs.

Šosezon plānotās lielākās dārzeņu iepirkuma pozīcijas ir gurķi – 180,2 tonnas, skābenes – 120 tonnas, kabači – 44,2 tonnas, saldie pipari – 20 tonnas, svaigi tīrīti sīpoli – 13,4 tonnas, baklažāni – 12,6 tonnas, pelēkie zirņi – 10 tonnas. Lielā daļā dārzeņu grupu iepirkums tiks veikts no Latvijas piegādātājiem, bet atsevišķās kategorijās – no citām Eiropas Savienības valstīm, informē uzņēmumā.

SIA "Spilva" darbību sāka 1992. gadā Babītē. Uzņēmuma produktu klāstā ir ēdienu un ēdiena piedevu kategorijas – tomātu mērces un kečupi, majonēzes, konservēti dārzeņi, ievārījumi un deserti, mārrutki un sinepes, zupas un otrie ēdieni, sulas, tējas un garšvielas.

Uzņēmuma lielākie eksporta tirgi ir Krievija, Igaunija, Lietuva, Somija un Zviedrija. Savukārt SIA "Spilva" kapitāldaļas pieder Zviedrijas "Procordia Food AB", kas savukārt iekļauta norvēģiem piederošajā "Orkla Group".