02.06.2015 15:11

Jaunā preču zīme "Radīts Siguldā" produktus rotās jau jūnija beigās

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Jaunā preču zīme "Radīts Siguldā" produktus rotās jau jūnija beigās Siguldas novada pašvaldība

Siguldas novada pašvaldība izstrādājusi preču zīmi "Radīts Siguldā", kura domāta Siguldas novadā ražoto produktu un pakalpojumu apzīmēšanai. Plānots, ka pirmie uzņēmēji jauno preču zīmi sāks lietot jau jūnija beigās.

"Ideja par zīmes nepieciešamību radās neilgi pēc zīmola "S!gulda aizrauj" izstrādes, un uz tās nepieciešamību vedināja paši uzņēmēji, vēršoties pie pašvaldības ar jautājumiem par logo lietošanu, lai varētu norādīt savu produktu un pakalpojumu izcelsmi," portālam "Aprinķis.lv" par pašvaldības loloto ideju stāsta Siguldas Attīstības aģentūras direktore Laura Konstante.

Viņa sacīja, ka jaunā preču zīme veicinās Siguldas novada ražotāju un pakalpojumu sniedzēju konkurētspēju, neraugoties uz to, ka jau tagad uz produktiem ir virkne dažādu zīmju un emblēmu.

"Mēs esam pārliecināti, ka preču zīme palīdzēs pievērst uzmanību Siguldas produktiem un pakalpojumiem kopējā tirgū, veicinot arī to pārdošanas apjomus," teica L. Konstante, piebilstot, ka preču zīme "Radīts Siguldā" popularizēs arī pašu Siguldu.

Pašvaldības pārstāve portālam "Aprinķis.lv" gan nemācēja pateikt, cik uzņēmumu grasās jauno preču zīmi lietot, jo daudzi Siguldas uzņēmumi to vēlējās likt uz sava iepakojuma, kamēr tā vēl bija izstrādes procesā. Viņa norādīja, ka pirmie preču un pakalpojumu tirgotāji jauno preču zīmi varētu sākt lietot jau jūnija beigās.

Jaunizveidotā preču zīmē "Radīts Siguldā" pirmo reizi plašākai publikai tika atradīta aizvadītajā nedēļas nogalē, kad Siguldā tika svinēti novada svētki.