01.06.2015 13:00

Olaines zāļu ražotājs AS "Olainfarm" turpina "audzēt muskuļus"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Olaines zāļu ražotājs AS "Olainfarm" turpina "audzēt muskuļus" Einārs Binders

Zāļu ražotājs un lielākais rūpnieciskais uzņēmums Olainē AS "Olainfarm" ir aizvadījis ienesīgāko pirmo ceturksni kompānijas vēsturē, turklāt šogad uzņēmums plāno sasniegt 100 miljonu eiro apgrozījumu.

Kā portālam "Apriņķis.lv" pavēstīja AS "Olainfarm" valdes loceklis Salvis Lapiņš, šā gada pirmajos trīs mēnešos salīdzinājumā ar šo pašu periodu pērn kompānijas apgrozījums ir palielinājies par 16 %, sasniedzot 27 miljonu eiro. Savukārt uzņēmuma peļņa šā gada pirmajā ceturksnī augusi par 81 % un ir 6,7 miljoni eiro.

AS "Olainfarm" valdes priekšsēdētājs Valērijs Maligins stāsta, ka veiksmīgākais ceturksnis "Olainfarm" vēsturē sasniegts, pateicoties tam, ka ievērojami pieauguši realizācijas apmēri Pasaules Veselības organizācijai, kā arī auguši pārdošanas apmēri Vidusāzijas valstīs un Krievijā.

"Tomēr situācijas pasliktināšanās Ukrainas un Krievijas tirgū liek mums kļūt piesardzīgākiem un vēl vairāk koncentrēties uz tālāku noieta tirgu dažādošanu. Apliecinājums soļiem šajā virzienā ir eksporta uzsākšana uz Mongoliju un sekmīgais darbs pie produktu reģistrācijas Turcijā. Drīzumā sagaidām arī straujāku "Silvanols" apgrozījuma pieaugumu, jo jau vairāk nekā gadu izmantojam mūsu rīcībā esošos loģistikas un mārketinga resursus, lai veicinātu Latvijas zaļās farmācijas produktu noietu "Olainfarm" tradicionālajos tirgos," norāda V. Maligins.

Pēc kompānijas pārstāvja S. Lapiņa teiktā, kopumā 2015. gada pirmajā ceturksnī AS "Olainfarm" produkcija realizēta 31 valstī piecos kontinentos. Un vislielākā pirktspēja šogad vērojama Tadžikistānā, Nīderlandē, Kirgizstānā, Kazahstānā un Krievijā.

Vienlaikus šajā laikā ir notikušas būtiskas izmaiņas arī uzņēmuma pieprasītāko produktu realizācijas struktūrā, jo, pateicoties pieaugošam pieprasījumam pēc prettuberkulozes līdzekļa "PASA nātrija sāls", šis produkts ir kļuvis par otro pārdotāko un veido 14 % no AS "Olainfarm" ražoto produktu realizācijas apmēriem. Bet līdera pozīcijas joprojām saglabā līdzeklis nervu sistēmas veselībai "Neiromidin".

Tāpat jānorāda, ka AS "Olainfarm" 2015. gada darbības plāns paredz, ka koncerna apgrozījums šogad tiek plānots 100 miljonu eiro apmērā, bet tīrā peļņa 15 miljonu eiro apmērā.

AS "Olainfarm" savu darbību sāka tālajā 1972. gadā, taču šobrīd kompānija ir viens no lielākajiem uzņēmumiem Baltijas valstīs ar vairāk nekā 40 gadu pieredzi medikamentu un ķīmiski farmaceitisko produktu ražošanā. Šobrīd AS "Olainfarm" produkcija tiek eksportēta uz vairāk nekā 35 pasaules valstīm, tostarp Baltijas valstīm, Krieviju, citām NVS valstīm, Eiropu, Ziemeļameriku, Āzijas valstīm un Austrāliju. Pērn AS "Olainfarm" strādāja ar 93,7 miljonu eiro apgrozījumu un 12,66 miljonu eiro peļņu.

Iepriekš:

FOTO: Kā top "Olainfarm" nitrofurānu tabletes, pulveri un kapsulas