28.05.2015 14:59

Babītes ražotāji SIA "Lāči" un SIA "Spilva" – uzņēmumi ar labāko reputāciju šogad

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Babītes ražotāji SIA "Lāči" un SIA "Spilva" – uzņēmumi ar labāko reputāciju šogad arhīvs

Latvijas uzņēmumu Reputācijas topa pieciniekā šogad ierindojas arī Pierīgas uzņēmumi. Augsto otro vietu šogad pirmo reizi ieguvusi maizes ceptuve SIA "Lāči", bet augļu pārstrādes uzņēmums SIA "Spilva" ierindojas ceturtajā vietā.

Salīdzinājumā ar iepriekšēja gada Reputācijas topa rezultātiem abiem Babītes novada uzņēmumiem ir izdevies savu mundieri spodrināt. Proti, SIA "Lāči", kas pērn bija ceturtā, šogad pirmoreiz ierindojās reputācijas topa trijniekā, gāžot no troņa ilggadējo otrās vietas ieguvēju AS "Swedbank". Savukārt SIA "Spilva" no devītās vietas pērn šogad pakāpusies uz augsto ceturto vietu, atstājot aiz sevis AS "Dobeles dzirnavnieks" un SIA "Lattelecom".

"Arī šogad uzņēmumu Reputācijas topa augšgalā ir eksportējoši uzņēmumi. Tie ir uzņēmēji, kuriem piemīt līderība un pārliecība, tāpēc atbildīga darba rezultāti likumsakarīgi atspoguļojas arī uzņēmumu Reputācijas topā. Laba reputācija ir priekšrocība, iekarojot eksporta tirgus. Jo, lai kādas nebūtu dažādu reģionu atšķirības, klienti novērtē kvalitatīvus produktus un pakalpojumus, labu servisu, atklātu komunikāciju un rūpes par apkārtējo vidi un līdzcilvēkiem," svinīgajā apbalvošanas ceremonijā uzrunājot klātesošos, sacīja Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras direktors Andris Ozols.

Savukārt aģentūras SIA "Nords Porter Novelli" direktore Evija Ansonska, kas ir viena no topa veidotājām, norādīja, ka šogad topā ir vērojamas lielas izmaiņas.

"Metodoloģijas uzlabojumi šogad mums ļāvuši topā ieraudzīt nozīmīgas izmaiņas, piešķirot tam dinamiku un precizitāti. Līdzsvarojot pozitīvos un negatīvos vērtējumus, kā arī paplašinot respondentu mērķgrupas, mēs daudz ātrāk varam identificēt konkrētā gada varoņus, stabilās vērtības un grēkāžus. Iegūt ātru un kvalitatīvu korporatīvās reputācijas novērtējumu, kas vienlīdz izgaismo uzņēmuma labās un vājās puses," sacīja E. Ansonska.

Kopumā šā gada Reputācijas topā nemainīgi pirmo un trešo vietu, tāpat kā pērn, ieņēmusi AS "Laima" un SIA "Latvijas Mobilais Telefons", bet piektajā vietā ierindojas AS "Dobeles Dzirnavnieks", kas topā pakāpies uz augšu par 12 vietām. Savukārt sesto vietu ieguva SIA "Lattelecom", bet septīto – AS "Dzintars". Uz astoto vietu noslīdējis uzņēmums AS "Swedbank", bet devītajā vietā ierindojas AS "Grindeks". Savukārt labāko desmitnieku noslēdz AS "Lido".

Reputācijas tops pirmoreiz tika izveidots 2005. gadā. Topa metodoloģiju izstrādājusi "Nords Porter Novelli" sadarbībā ar Rīgas Ekonomikas augstskolas profesoru antropologu, bijušo izglītības un zinātnes ministru Robertu Ķīli. Topa mērķis ir veicināt sabiedrībai atbildīgas uzņēmējdarbības vides veidošanos Latvijā un ieviest jaunas mērauklas uzņēmumu darbības vērtēšanā.