27.05.2015 17:32

AS "Mārupes metālmeistars" pērn kļuvis par tirgus līderi Latvijā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
AS "Mārupes metālmeistars" pērn kļuvis par tirgus līderi Latvijā www.metalmaster.lv

AS "Mārupes metālmeistars", kas savus izstrādājumus ražo Olainē, pērn kļuvis par lielāko metālizstrādājumu ražotāju Latvijā. Turklāt uzņēmuma peļņa aizvadītajā gadā ir augusi vairāk nekā divas reizes.

Kā liecina uzņēmuma gada pārskats datubāzē "Lursoft", pērn AS "Mārupes metālmeistars" strādāja ar 5,820 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir līdzīgi kā gadu iepriekš. Savukārt uzņēmuma peļņa salīdzinājumā ar 2013. gada rezultātiem augusi vairāk nekā divas reizes un ir 453,8 tūkstoši eiro.

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka pērn AS "Mārupes metālmeistars" Latvijā realizējis 61,59 % no saražotā, bet pārējais tika eksportēts uz Eiropas Savienības (ES) valstīm. Turklāt, pateicoties smagam darbam, tieši pagājušajā gadā kompānijai izdevies kļūt par lielāko metālizstrādājumu ražotāju Latvijā, aizņemot 73 % vietējā tirgus.

Vienlaikus pagājušajā gadā tika palielināts metāla, skārda izstrādājumu piedāvājums, ieviesti vairāki jauni produkti, piemēram, jumta metāla šineļi, rombi, kā arī metāla konstrukcijas. Tāpat tika noslēgti vairāki līgumi ar ārvalstu piegādātājiem, nosiltināta uzņēmuma ražotne Olainē, kā arī sākta ražošanas modernizācija par kopumā 958,3 tūkstošiem eiro, no kuriem 372,3 tūkstoši eiro ir valsts un ES līdzfinansējums.

Savukārt šogad uzņēmums plāno saražot produkciju apmēram septiņu miljonu eiro vērtībā, līdz ar to salīdzinājumā ar 2014. gada rezultātiem uzņēmuma apgrozījums varētu palielināties par 30 %. Kā norāda kompānijas vadība, tik saulainām prognozēm cerības vieš ieguldītās investīcijas un noslēgtie lielie līgumi par metālizstrādājumu eksportu ar ES valstu uzņēmumiem.

Kopš 1999. gada AS "Mārupes Metālmeistars" divās modernās ražotnēs, kas atrodas Olainē, Nordic Industrial Park teritorijā, ražo tērauda jumtu un sienu segumus, ūdens noteksistēmas un dažādu gabarītu metāla konstrukcijas. 2013. gadā uzņēmums strādāja ar 5,832 miljonu eiro apgrozījumu un guva 213,8 tūkstošu eiro lielu peļņu.