19.05.2015 15:11

"Ādažu čipsu" ražotājs pērn kļuvis par līderi Baltijas tirgū

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Ādažu čipsu" ražotājs pērn kļuvis par līderi Baltijas tirgū arhīvs

"Ādažu čipsu" ražotājs AS "Latfood" pērn strādāja ar 17,391 tūkstoti eiro lielu apgrozījumu un guva 960,8 tūkstošus eiro lielu peļņu. Turklāt, augot pieprasījumam kaimiņvalstīs, "Ādažu čipsi" nu kļuvuši par līderiem Baltijas tirgū.

Kā liecina uzņēmuma gada pārskats datubāzē "Lursoft", apgrozījums pagājušajā gadā salīdzinājumā ar 2013. gada rezultātiem audzis par 11,2 %. Savukārt kompānijas peļņa augusi par 76,8 % un ir 960,8 tūkstoši eiro.

Pagājušais gads AS "Latfood" ir bijis veiksmīgs, jo par spīti Eiropas Savienības ekonomiskajām sankcijām pret Krieviju un otrādāk, kā arī lielajai konkurencei izdevies paplašināt eksporta tirgu un palielināt produkcijas noietu arī Latvijā.

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka pērn uzņēmums turpināja ieņemt stabilas pozīcijas Latvijā un Baltijā, papildus veiksmīgi apgūstot eksporta tirgu arī ārpus Baltijas valstīm.

Kā skaidro uzņēma vadība, pērn AS "Latfood" produkcija eksportēta par 19,5% vairāk nekā gadu iepriekš. Turklāt starp Baltijas valstīm visstraujāk eksporta apmēri aizvadītajā gadā auguši Lietuvā, kur pārdošanas rādītāji ir pārsniegti par 15,8%. Tāpat pieprasījums pēc uzņēmuma ražotajām sāļajām uzkodām audzis arī Igaunijā un Latvijā.

Pēc kompānijas vadības sacītā, pārdošanas apmēru pieaugums ir nodrošinājis patstāvīgu pieeju un trīs maiņu darbu, kas kopumā veicināja ražošanas efektivitātes rādītāju uzlabošanos.

Aizvadītajā gadā uzņēmuma attīstībā investēti 1,46 tūkstoši eiro un galvenie ieguldījumi tika veikti esošās ražošanas līnijas jaudas palielināšanā. Tāpat pērn sākti celtniecības darbi papildu ražošanas līnijas izbūvē, lai uzstādītu konceptuāli jauna veida čipsu līniju.

Arī šogad uzņēmums plāno augt un attīstīties. Līdzīgi kā iepriekšējā gadā uzņēmuma darbības prioritāte būs produkcijas eksporta pieaugums un sistemātiska uzņēmuma produkcijas īpatsvara palielināšana Baltijas tirgū, kas balstīta uz jaunu produkta izstrādi vietējā tirgū, kā arī jaunu produktu ieviešanu ārvalstu tirgos. Tāpat intensīvi, kvalitatīvi un rūpīgi strādājot pie jauno produktu attīstības, pircējiem visā Baltijā, kā arī tālākajos eksporta tirgos tiks piedāvātas lielākas uzkodu produkcijas izvēles iespējas.

Kartupeļu pārstrādes pirmsākumi Ādažos meklējami jau tālajā 1972. gadā, kad kolhozā "Ādaži" sāka ražot kraukšķošos kartupeļu salmiņus – "Maskavas" – un kartupeļu cieti. Savukārt šobrīd kompānijas AS "Latfood" ir lielākais kartupeļu čipsu un sāļo uzkodu ražotājs Latvijā ar aptuveni 43 % lielu tirgus daļu. Kompānijas produkcija Latvijā galvenokārt tiek realizēta ar zīmolu "Ādažu čipsi", bet eksporta valstīs ar zīmolu "Taffel".

AS "Latfood" 2013. gadā strādāja ar 15,633 miljonu eiro apgrozījumu un 543,3 tūkstošu eiro lielu peļņu.