18.05.2015 16:21

Jūrmalā uzbūvēts dzīvokļu komplekss "Turaidas kvartāls" ar stilizētu Gūtmaņa alu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Jūrmalā uzbūvēts dzīvokļu komplekss "Turaidas kvartāls" ar stilizētu Gūtmaņa alu www.jurmalahome.com

Vietā, kur vēl pirms gada starp atsevišķiem koka namiņiem slējās piecstāvu grausts, šī gada 15. maijā ekspluatācijā nodots ekskluzīvo dzīvokļu komplekss "Turaidas kvartāls". Tas ir lielākais no jauna uzbūvētais objekts Jūrmalā un arī ambiciozākais projekts, ko līdz šim īstenojusi uzņēmēja Jūlija Krūmiņa ģimene.

Kā portālam "Aprinķis.lv" pavēstīja nekustamo īpašumu kompānijas SIA "MC Turaida Property" pārstāve Anita Āboliņa, kopumā no jauna tikuši uzbūvēti deviņu ēku korpusi, kuros izvietots 121 dzīvoklis – ekskluzīvi apartamenti. Turklāt šīs dzīvojamo ēku komplekss ir lielākais no jauna uzbūvētais objekts Jūrmalā, ar lielāko pazemes autostāvietu Latvijā, kuras platība nedaudz pārsniedz 6000 kvadrātmetru.

Tāpat viesu drošībai un komfortam ēkas ir aprīkotas ar vairāku līmeņu drošības sistēmu, klusiem liftiem, labiekārtotu pagalmu un savu iekšējo bērnu rotaļu laukumu. "Turaidas kvartāla" teritorijā izbūvēta ala ar strūklaku, kas simbolizē Gūtmaņa alu un Gaujas straumi.

Pēc kompānijas pārstāves teiktā, "Turaidas kvartāla" izveidē ieguldīti vairāk nekā 20 miljoni eiro, un plānots, ka dzīvokļus varēs gan iegādāties, gan īrēt.

Pašlaik īrei piedāvāto apartamentu platība svārstās no 60 līdz 140 kvadrātmetriem. Atbilstoši viesu vēlmēm telpas dzīvošanai tiek piedāvātas dažādās gatavības pakāpēs – no pelēkās apdares līdz telpām, kas ir pilnībā mēbelētas un aprīkotas ar sadzīves tehniku, traukiem, gultas veļu un citiem ikdienas priekšmetiem.

Kā zināms, savulaik uzņēmējs J. Krūmiņš Baltezera krastā plašā, labiekārtotā teritorijā uzbūvēja 12 vienģimenes mājas ar kopēju nosaukumu "Senču Sils". Vēlāk no nojaukšanas izglābta pašreizējā viesnīca "Man-Tess" Rīgā, Teātra ielā. Ēka restaurēta un joprojām tiek atzīta par vienu no skaistākajiem Vecrīgas namiem. Šiem projektiem sekoja "Vernisāža" Rīgā, Tērbatas un Merķeļa ielas stūrī.

Savukārt pirms diviem gadiem uzņēmējs Jūrmalā, Dzintaros, uzbūvēja viesnīcu un nosauca to savai mammai par godu – "Villa Alvīne". Neticami īsā laikā viesnīca kļuva populāra Jūrmalas viesu vidū, un šobrīd vasaras sezonā tai vairs nav nevienas brīvas istabas, jo visas rezervētas. Tāpēc tiem, kam apartamentu "Villa Alvīne" pietrūks, turpmāk tiks piedāvāti dzīvokļi īrei "Turaidas kvartālā".