15.05.2015 16:44

"Mārupes uzņēmēji" vērtē skolēnu mācību uzņēmumus

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Mārupes uzņēmēji" vērtē skolēnu mācību uzņēmumus www.marupesuznemeji.lv

Biedrības "Mārupes uzņēmēji" izveidota žūrija Mārupes vidusskolā izvērtēja un apbalvoja skolēnu mācību uzņēmumus. Nozīmīgākais kritērijs uzņēmumu izvērtēšanā bija – skats uz nākotni un biznesa turpināšanas iespējas.

Žūrijas sastāvā bija Silva Jeromanova-Maura, ("SilJa"), Iluta Lonnberga–Grebska ("Beweship"), Normunds Čiževskis ("Bizpro") un Silvestrs Savickis ("Sensum"), informēja biedrībā. Par to, kā veicies pēdējā gada laikā, stāstīja Alīna, kuras uzņēmums "Treelomory" pērn ieguva galveno balvu – 300 eiro.

Konkursā šoreiz piedalījās deviņi skolēnu mācību uzņēmumi – "Weaskets" (pīti velosipēdu grozi un galda organizatori), "Lialdi" (frotē dvieļi ar izšūtiem galiem), "Shi-light" (lietussargu "mētelīši"), "Dinowine" (vīna pudeļu statīvi), "Laitly" (sveces stikla burciņās), "TrainBrain" (attīstošas tāfelītes maziem bērniem), "Those Two Guys" (T kreklu ar apdruku tirdzniecība internetā), "AUSEC" (aproce ar SOS funkciju – pagaidām prototips), "NKM" (dizaina kārtis).

Šogad par uzvarētāju tika atzīts uzņēmums "AUSEC" – uzņēmums, kas šobrīd vēl nav uzsācis aktīvu darbību, bet nopietni strādā pie prototipa izstrādes. Uzņēmums plāno ražot aproces, kas aprīkotas ar SOS pogu, kuru var nospiest ārkārtas situācijā un kas savukārt aktivizē sms nosūtīšanu iepriekš noteiktiem adresātiem ar briesmās nonākušās personas precīzu atrašanās vietu. Pēc žūrijas vērtējuma, jaunieši ļoti daudz darījuši, lai izstrādātu prototipu un virzītu šo projektu tuvāk realizācijai.

Uzvarētāji "AUSEC" saņēma 400 eiro naudas balvu tālākai biznesa attīstībai. Otro vietu un 100 eiro ieguva uzņēmums "Weaskets", bet trešā vieta un 50 eiro tika piešķirti diviem uzņēmumiem – "Laitly" un "TrainBrain".

Visi laureāti pēc pieprasījuma arī saņems rekomendācijas vēstuli no biedrības "Mārupes uzņēmēji", kā arī iegūs iespēju bezmaksas apmeklēt trīs seminārus par dažādām ar biznesu saistītām tēmām uzņēmēju biedrības organizētajā ciklā "Par 2 stundām zinošāks".