11.05.2015 16:18

Skandalozais dzīvojamo māju komplekss "Pērle" gūst godalgas prestižā arhitektūras konkursā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Skandalozais dzīvojamo māju komplekss "Pērle" gūst godalgas prestižā arhitektūras konkursā publicitātes

Ādažu novada Mazā Baltezera krastā uzbūvētais dzīvojamais komplekss "Čiekurkrasti", kas plašāk sabiedrībā pazīstams kā "Pērle", apbalvots kā labākais mazstāvu dzīvojamais nams prestižā vispasaules arhitektūras konkursā.

Kā portālam "Aprinķis.lv" pavēstīja projekta attīstītāja "New Europe Real Estate" pārstāve Inese Jureviča, respektablajā arhitektūras konkursā "Architizer A+ Awards" šādu augstu apbalvojumu Latvija saņem pirmo reizi. Turklāt Baltezerā uzbūvētais daudzdzīvokļu komplekss "Pērle" konkursā saņēma visaugstāko apbalvojumu gan no žūrijas, gan publikas balsošanā, kas konkursā nav nemaz tik bieža parādība.

Pēc viņas teiktā, kopumā konkursā piedalījās labākie arhitektūras un dizaina projekti no 100 pasaules valstīm. Kategorijā "Mazstāvu daudzdzīvokļu kompleksu apbūve" (1–4 stāvi) pirmo vietu ieguva projekts "The Pearl" ("Pērle"), taču starp finālistiem bija arī projekti no Japānas (Kimitsu), Spānijas (Tenerife) un divi projekti no ASV (Kalifornija, Losandželosa).

"Dzīvojamai vietai svarīgākās lietas ir patiesībā labi justies, un šajā kompleksā mēs esam centušies ar dažādiem risinājumiem panākt, ka no visiem dzīvokļiem būtu jūtams gan ūdens tuvums, gan mežs un priedes, lai aiz katra loga katrā dzīvoklī ir ainava, kas uzrunā un pie kuras gribās kavēties un palikt," teic Arhitektu biroja "AB3D" valdes loceklis Juris Mitenbergs.

Viņš arī bilst, ka visi arhitektūras konkursa finālisti izceļas ar projektu harmonisko integrēšanu apkārtējā vidē, telpu funkcionalitāti un formu neatkārtojamību. Turklāt ne visi konkursa finālisti pārstāv premium klases dzīvojamos kompleksus. Aizvien vairāk tie ir pieejamākas īpašumu klases projekti, kas liek uzsvaru uz inovatīviem risinājumiem attiecībā uz telpas funkcionalitāti un konstruktīviem elementiem.

"Architizer A+Awards" ir globāli pazīstams arhitektūras konkurss ar nominācijām vairāk nekā 90 kategorijās un vairāk nekā 300 žūrijas locekļiem, kuru vidū ir vairākas arhitektūras zvaigznes. Projektu pamata atlases kritēriji konkursā skar arhitektūras formu, funkcionalitāti un novitāti, liela nozīme ir piešķirta arhitektūras iecerei un vīzijai.

Dzīvojamā kompleksa "Pērle" būvniecība tika iesākta 2012. gada augustā un pabeigta 2013. gada janvārī. Dzīvokļu komplekss ietver 63 premium klases apartamentus, no kuriem pašlaik pārdoti ir 70 %.

"Pērle" piedāvā mājas iedzīvotājiem plašu infrastruktūru gan ēkā – baseins, fitnesa zāle, konsjerža serviss, koplietošanas terase –, gan projekta teritorijā - privātā laivu piestātne, labiekārtota pludmale, bērnu rotaļu laukums. Tuvāko mēnešu laikā "Pērlē" tiek plānots arī atvērt restorānu, kas piedāvās ekoloģiski tīru bioloģisku virtuvi mājas iedzīvotājiem un viesiem.

Kopējās projekta "Pērle" investīcijas ir 17 miljoni eiro, to līdzfinansēja "Nordea Bank Finland" Latvijas filiāle.

Iepriekš:

"Pērles" lieta - vai tuvojas noslēgums?