17.04.2015 15:22

Jūrmalas vakanču gadatirgū pusei brīvo darbavietu atrod darbiniekus

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Ceturtdien Jūrmalā norisinājās pašvaldības organizētais "Vakanču gadatirgus 2015", kurā 27 uzņēmēji darba meklētājiem piedāvāja vairāk nekā 300 darbavietu. Pasākumu apmeklēja ap 900 interesentu, un lielākajai daļai no piedāvātajām vakancēm atrasti darbinieki.

Jūrmalas pilsētas domes Sabiedrisko attiecību nodaļā pastāstīja, ka uzņēmumi un iestādes, kas darbojas Jūrmalā un tuvākajā apkārtnē, piedāvāja vakances gan pastāvīgam darbam, gan vasaras sezonas laikā dažādās jomās. Brīvas amata vietas bija un joprojām daļā uzņēmumu ir gan medicīnas, viesnīcu biznesa un tūrisma, celtniecības, tirdzniecības, izglītības, transporta, informācijas tehnoloģiju un citu jomu speciālistiem. Darba devējiem Jūrmalas apkārtnē vajadzīgi kafejnīcu vadītāji, viesmīļi, pavāri un sezonas darbinieki dažādiem darbiem.

"Sociālās integrācijas valsts aģentūras (SIVA) stendā vislielākā interese bija par piedāvātajām kultūras pasākumu organizatora un tehnisko darbinieku vakancēm. Līdz ar tām SIVA piedāvāja arī vairākas vakances saistībā ar medicīnas jomu, taču par tām, iespējams, specifiskās izglītības prasību dēļ nebija lielas apmeklētāju intereses," skaidro SIVA direktore Ilona Jurševska.

SIVA pārstāvji novērojuši, ka līdzīga situācija ir arī citiem Jūrmalas uzņēmumiem – trūkst darbinieku medicīnas un rehabilitācijas jomā, un šos speciālistus atrast nav vienkārši. Turpretī būvniecības nozarē darba meklētāju ar atbilstošām prasmēm ir daudz, un visiem vieta neatrodas. Piemēram, būvniecības uzņēmuma SIA "Easy Building" visām piedāvātajām vakancēm atsaucība bijusi liela un lielākajai daļai amata vietu darbinieki atrasti.

Vakanču gadatirgū bija iespēja uzzināt arī noderīgu informāciju un konsultācijas gan par darba meklēšanu, gan kvalifikācijas paaugstināšanu. Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) speciālisti darba devējiem sniedza informāciju par piedāvātajiem NVA pakalpojumiem, savukārt darba meklētājiem – par mācību un nodarbinātības iespējām Latvijā, Eiropas Savienības un Eiropas Ekonomiskās zonas valstīs. Karjeras konsultanti darba meklētājiem sniedza ieteikumus CV un pieteikuma vēstules sagatavošanai, padomus, kā sagatavoties darba intervijai.

"Lai gan bezdarba līmenis Jūrmalā ir zemāks nekā vidēji Latvijā, vēlamies, lai mūsu pilsētā būtu pēc iespējas mazāk cilvēku bez darba – piedāvājums no uzņēmumiem un iestādēm ir samērā plašs. Jūrmalas dome pirmo reizi organizēja šo pasākumu, uzskatām, ka tas ir bijis veiksmīgs – darbu atrada gan ilgstoši darba meklētāji, gan arī jaunieši, kas vēlas strādāt tikai vasaras brīvlaikā," stāsta Jūrmalas pašvaldības Attīstības pārvaldes vadītājs Edgars Stobovs. "Ņemot vērā pozitīvās atsauksmes no darba devējiem un darba meklētājiem, domājams, ka vakanču gadatirgus varētu kļūt par regulāru pasākumu."

"Vakanču gadatirgu 2015" pirmo reizi organizēja Jūrmalas pilsētas dome, iepriekš līdzīgs pasākums norisinājās 2013. gadā, kad to rīkoja Nodarbinātības valsts aģentūra sadarbībā ar Jūrmalas pašvaldību.