13.04.2015 17:41

Privātmāju ciematā "Saliena" būvēs jāšanas manēžu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Nekustamo īpašumu kompānija "Saliena" privātmāju ciematā Babītē plāno izveidot jāšanas manēžu. Turklāt attīstītāji norāda, ka jaunā manēža būšot viens no modernākajiem šāda veida sporta centriem Baltijā.

Kā portālu "Aprinķis.lv" informēja "Saliena Development" pārstāvji, patlaban ir sākta projekta attīstīšana – ir izstrādāts projekta koncepts un notiek projekta saskaņošana būvvaldē. Plānots, ka jaunā manēža, kas būs viena no modernākajām šāda tipa sporta būvēm Baltijā, tiks atklāta nākamgad.

Saskaņā ar izstrādāto projektu jāšanas sporta centrā atradīsies 2500 kvadrātmetru liela slēgta jāšanas manēža, 5000 kvadrātmetru liels āra izjādes laukums ar 400 āra sēdvietām, staļļi ar 46 zirgu vietām un ģērbtuvēm un dušas telpām, kā arī bērnu laukums, specializēts zoo veikals, veterinārs, restorāns un daudzas citas aktivitātes, kas būs pieejamas visiem.

Iecerēts, ka jāšanas sporta centrā varēs rīkot ne tikai vietējā, bet arī starptautiska līmeņa sacensības. Tāpat jaunajā sporta centrā tiks piedāvāta Vācijā popularitāti ieguvusī treniņu programma "Trimdich" visai ģimenei ar izbūvētām šķēršļu joslām un speciāliem vingrinājumiem.

""Saliena" turpina veiksmīgi attīstīties, un jaunā multifunkcionālā jāšanas manēža kopā ar jau esošo golfa laukumu lieliski papildinās brīvā laika pavadīšanas iespējas. "Salienas" koncepcija balstās uz pilnīgi atšķirīgu no Latvijas nekustamā īpašuma tirgus pieeju – veidot dzīvošanai un rekreācijai atbilstošu dzīves telpu ne tikai ar dzīvojamām mājām, bet arī ar mūsdienīgiem rekreācijas objektiem. Mūsu filozofija ir veidot pilsētu pilsētā, un jaunais jāšanas sporta centrs to sekmēs," norāda "Saliena Development" valdes priekšsēdētājs Maikls Makarovs.

"Ieceri izveidot sporta jāšanas centru atzinīgi novērtē jāšanas sporta veida atbalstītāji. Ir liels pieprasījums šādām sporta aktivitātēm, nodrošinot pieejamību dažādos līmeņos, sākot ar brīvā laika pavadīšanu līdz elites sportam. Tā būs iespēja šo sporta veidu vēl vairāk attīstīt nacionālā līmenī, un esmu pārliecināts, ka nākotnē tas rezultēsies ar labiem sportistu sasniegumiem," skaidro projekta attīstītājs Pols Barats.

Nekustamo īpašumu projekts "Saliena" atrodas starp Rīgu un Jūrmalu. 455 ha lielā platībā tiek attīstīts mūsdienīgs koncepts ar augstvērtīgu dzīvojamo, darba un izklaides vidi. Projektā jau dzīvo 180 ģimeņu no 11 dažādām valstīm, ir ierīkota mūsdienīga infrastruktūra, izveidots viens no lielākajiem golfa kompleksiem Baltijā, kā arī tajā atrodas Latvijas Starptautiskā skola.

Nekustamo īpašumu kompānija "Saliena Development" pilnībā pieder Maltā reģistrētajai kompānijai "Ostermalm Property Investments Limited", liecina datubāzē "Lursoft" pieejamā informācija. "Saliena Development" 2013. gadā strādāja ar 1,38 miljonus eiro lielu apgrozījumu un cieta 406,29 tūkstošu eiro lielus zaudējumus.