18.05.2012 11:00

SIA "Florabalt" kļuvusi par lielāko "Olaines kūdras" akciju īpašnieci

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
SIA "Florabalt" kļuvusi par lielāko "Olaines kūdras" akciju īpašnieci arhīvs

Par 95,56% AS "Olaines kūdras" akciju īpašnieci kļuvusi SIA "Florabalt".

 

Lielāks AS "Olaines kūdra" akciju īpatsvars viena akcionāra rokās, kuram turklāt ir liela pieredze un teicama reputācija darbībā kūdras ieguves sfērā, uzlabos "Olaines kūdras" darbības efektivitāti un sekmēs turpmāko attīstību, iepriekš norādīja "Olaines kūdras" valdes priekšsēdētājs Gunārs Cankalis.

Saskaņā ar valdei sniegto informāciju, netiks ietekmēta nodarbinātība "Olaines kūdrā", kā arī netiek plānots mainīt komercdarbības veikšanas vietu, paziņojumā biržai norāda G. Cankalis. Atpirkšanas piedāvājuma īstenošana neietekmēšot arī "Olaines kūdra" stratēģiskos plānus.

"Florabalt" vienīgais dalībnieks ir 1953. gadā dzimušais Vācijas iedzīvotājs Heinrihs Strenge. Uzņēmums "Olaines kūdras" akcijas iegādājās no Londonā reģistrētajām kompānijām "Eurotrans Baltic Limited" un "Interstore Logistic Limited", bet iepriekš - no uzņēmuma valdes locekļa Sergeja Šakuna, ziņo LETA.

AS "Olaines kūdra" neto apgrozījums 2011. gadā bija 895 535 lati un, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, tas ir samazinājies par 26%. 2011.gadā uzņēmums ir strādājis ar 160 777 latu zaudējumiem, bet 2010.gadā uzņēmums cieta 45 071 lata zaudējumus.

Pērn 49,9% produkcijas realizēti iekšējā tirgū un 50,1% produkcijas eksportēti uz Eiropas Savienību. Iesaiņotās kūdras ražošana, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, samazinājusies par 45%.

"Olaines kūdras" galvenie darbības virzieni ir kūdras ieguve un pārstrāde.