18.05.2012 09:27

Burinieks ir prom, osta paliek: atdzimusi greznā viesnīca Ādažos

Autors  Rasma Rudzāte
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Kopš iepriekšējo viesnīcas īpašnieku traģiskās bojāejas 2006. gadā milzīgajā celtnē mājoja tukšums.

Braucot pa Vidzemes šoseju cauri Ādažiem, redzams, ka lepnās četrzvaigžņu viesnīcas logi atkal ir gaiši un durvis atvērtas.

Pēc trīs gadu klusuma tā ieguvusi arī jaunu nosaukumu "Port Hotel". Atkal atvērtās viesnīcas vadītāja Kristīna Kirša laipni izvadā pa skaisto celtni, pastāstot vairāk par ilgo gaidīto pavērsienu nama liktenī.

"Kad atgriezos no Amerikas, apmetāmies dzīvot Ādažos. Katru dienu braucām viesnīcai garām, un bija tik skumji redzēt, ka skaistā ēka priežu ielokā stāv tukša. Emocionāli jutām vēlmi tai palīdzēt un mana pieredze viesnīcu biznesā deva drosmi uzņemties šo atbildību," stāsta Kristīna Kirša.

"Gada laikā mums kopā ar domubiedriem ir gandrīz izdevies atjaunot to, ko viesnīcai bija nodarījis laika zobs, drīz varēsim turpināt projektus, kas vēl nebija realizēti. Divmastu burinieks "Eufrosine" ir aizceļojis, tāpēc viesnīcu nosaucām "Port Hotel" jeb miera osta, kur cilvēkiem patverties no ikdienas kņadas: atjaunot līdzsvaru jogas nodarbībās apaļajā zālē virs kuras griestu kupola spices ir debesis, atslābināties ūdenī baseinā un džakuzi, izjust relaksējošu masāžu, spa procedūras un jauki pavadīt vakaru restorānā kopā ar aktieriem un mūziķiem."

Viesnīca ieturēta seno burinieku stilā, tas jaušams ēkas arhitektūrā. Kā arī vērojami vecu pasaules karšu fragmenti uz sienām restorāna, kāpņu telpu un peldbaseina interjeros, īsta sarkankoka mēbeles un jūrnieku kajītēm raksturīgi elementi viesnīcas numuriņos.

Līdzīgi kā kapteinis vāc komandu ar uzticamiem spēcīga rakstura vīriem, restorāna vadītājs Raimonds Palms ir izveidojis savējo, pieaicinot par šefpavāru Uldi Krebu. Viesmīļa un bārmeņa pienākumi uzticēti Ģirtam Briģim, kura kokteiļiem reklāma neesot vajadzīga.

Restorāna ēdienkartē minēts, ka labu otro ēdienu var paēst, sākot no trim līdz pieciem latiem, bet steiku nobaudīt par 11 latiem.

Viesnīcas īpašnieki cer, ka ģimenes, kas dosies atpūsties uz Vidzemes jūrmalas pludmalēm vai atgriezīsies no tām, ieturēs maltīti atdzimušajā "Port Hotel".