31.03.2015 17:38

Siguldas saldējuma ražotāji šogad cer iekarot vēl lielāku gardēžu mīlestību

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Ģimenes uzņēmums SIA "Siguldas saldējums", tuvojoties aktīvajai tirdzniecības sezonai, šogad plāno strādāt pie atpazīstamības. Nupat tapis jauns zīmols un tiek apzinātas jaunas tirdzniecības vietas.

"Pagājušais gads bija SIA "Siguldas saldējums" pirmais uzņēmuma gads. Jāteic, ka sākums, kā jau visiem mazajiem uzņēmējiem, bija grūts, taču, par spīti tam, saldējuma ražošanu ir vērts turpināt. Cilvēkiem patīk tas, ko darām, saldējums garšo, tāpēc rokas nolaist negrasāmies," portālam "Aprinķis.lv" pastāstīja uzņēmuma vadītājs Rinalds Ezeriņš.

Viņš atklāja, ka pērn liekākais šķērslis straujākai uzņēmuma attīstībai bijis tas, ka daudzi par tādu Siguldas saldējumu neko nezināja. Tāpēc šogad nolemts intensīvi strādāt pie atpazīstamības veicināšanas.

Pēc R. Ezeriņa stāstītā, tikko investēts jauna zīmola jeb vizuālās identitātes izveidē, un tuvākajā laikā Siguldas saldējuma etiķetes rotās jaunie logotipi. Tāpat šobrīd tiek strādāts pie tā, lai uzlabotu ražošanas tehnoloģiju, kā arī aktīvi noris sarunas ar vairākiem tirgotājiem par Siguldas saldējuma tirdzniecības iespējām.

"Šobrīd gatavojamies sezonai. Uzlabojam saldējuma ražošanas tehnoloģiju un plānojam, ka jau aprīļa vidū būsim atkal ielās. Cenšamies arī strādāt pie tā, lai iegūtu jaunas tirdzniecības vietas un Siguldā tapušo našķi varētu nobaudīt ne tikai Siguldā, bet arī Rīgā," teica R. Ezeriņš, piebilstot, ka saldējumu šovasar, visticamāk, varēs iegādāties ne vien uzņēmuma ražotnē Pils ielā, bet arī tirdzniecības centrā "Šokolāde", kā arī restorānā un eko veikalos Rīgā.

Vaicāts par to, vai mazo uzņēmēju nebaida konkurence nozarē, ja reiz saldējumu tagad ražo ne vien lielie, rūpnieciskie piena pārstrādes uzņēmumi, bet arī mājražotāji, R. Ezeriņš teic, ka, par spīti asajai konkurencei, par vietu zem saules ir jācīnās.

"Protams, konkurence starp saldējuma ražotājiem ir asa. Sacensties ar lielajiem ražotājiem ir grūti, jo viņi savus ražojumus tirgo vai uz katra ielas stūra par divreiz mazāku cenu. Tomēr mājās gatavotam saldējumam no labām izejvielām savs pircējs atradīsies vienmēr," norādīja SIA "Siguldas saldējums" saimnieks.

SIA "Siguldas saldējums" dibināts 2014. gada aprīlī. Tā saimnieki ir Rinalds un Elīna Ezeriņi, kuri uzņēmumu izveidoja, vēloties saimniekot laukos, nevis lielpilsētā.

 


Iepriekš:

Idejām nedrīkst ļaut noputēt jeb kā tapa Siguldas saldējums