05.03.2015 10:21

Mēbeļu ražošana Mālpilī atdzimst, SIA "Kvist" pērn pirmo reizi izdevies nopelnīt

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Mēbeļu ražošana Mālpilī atdzimst, SIA "Kvist" pērn pirmo reizi izdevies nopelnīt arhīvs

Mēbeļu ražotājam SIA "Kvist", kura ražotne atrodas Mālpilī, pērn veicies labi – uzņēmuma apgrozījums audzis par 55 % un pirmo reizi izdevies gūt peļņu.

Mālpilī esošā SIA "Kvist" ražotne pieder Dānijas kompānijai AS "Kvist Industries", pērn tā strādāja ar 9,68 miljonu eiro lielu apgrozījumu un 534 tūkstošu eiro peļņu pretēji zaudējumiem gadu iepriekš, liecina uzņēmuma gada pārskats datubāzē "Lursoft".

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka veiksmīgās darbības priekšnosacījumi tika radīti iepriekšējos gados – investīcijas, darbaspēka profesionalitāte, pieprasījuma pieaugums un kvalitāte atbilstoši klientu vēlmēm. Vienlaikus pagājušajā gadā darbu sāka jauns krāsošanas iecirknis, kas ļāva palielināt realizējamās produkcijas apmērus, sasniedzot iepriekšplānotos finanšu rādītājus.

Arī šogad uzņēmuma vadība prognozē veiksmīgu gadu un pieprasījuma pieaugumus eksporta tirgū. Turklāt jāatzīmē, ka 99 % saražotās produkcijas – koka plauktu un krēslu sagataves – tiek eksportēta.

2013. gadā mēbeļu ražotājs Mālpilī SIA "Kvist" strādāja ar 6,24 miljonu eiro apgrozījumu un cieta 167 tūkstošu eiro lielus zaudējumus.

"Kvist Industries" bankrotējušo mēbeļu rūpnīcu "Laiko" Mālpilī iegādājās 2011. gada novembrī, pārpērkot to no AS "Swedbank". "Laiko" iepriekš bija iekļauts "Sāgas" grupā līdzās uzņēmumiem "Sāga", "Tuko T", "Chair Baltic", "Saga logs" un "Druveli".

Kā liecina "Lursoft" informācija, SIA "Kvist" reģistrēta 2011. gadā, uzņēmuma pamatkapitāls ir 142,3 tūkstoši eiro. Uzņēmuma pamatdarbība ir liekti līmētu mēbeļu un to detaļu ražošana ar aukstu pievienoto vērtību. SIA "Kvist" ražotnē Mālpilī strādā 270 darbinieku.