02.03.2015 17:50

Olaines zāļu ražotāja AS "Olainfarm" apgrozījums pērn 93,7 miljoni eiro

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Olaines zāļu ražotāja AS "Olainfarm" apgrozījums pērn 93,7 miljoni eiro Einārs Binders

Zāļu ražotājs un lielākais rūpnieciskais uzņēmums Olainē – AS "Olainfarm" – pērn strādājis ar 93,7 miljonus eiro lielu konsolidēto apgrozījumu. Savukārt uzņēmuma peļņa salīdzinājumā ar 2013. gada rezultātiem augusi tikai par 0,5 %.

Kā portālam "Apriņķis.lv" pavēstīja AS "Olainfarm" valdes loceklis Salvis Lapiņš, uzņēmuma konsolidētais peļņas un zaudējumu aprēķins par koncerna darbību pērn liecina, ka AS "Olainfarm" ir sasniegusi jaunu apgrozījuma rekordu, realizējot produkciju par 93,7 miljoniem eiro. Turklāt salīdzinājumā ar finanšu rezultātiem gadu iepriekš AS "Olainfarm" apgrozījums pērn palielinājies par 20 %.

Savukārt koncerna peļņa pēc nodokļu nomaksas pērn ir 12,66 miljoni eiro, kas ir par 0,5 % vairāk nekā 2013. gadā, kad AS "Olainfarm" peļņa sasniedza 12,6 miljonus eiro.

"Lai arī mums ir izdevies aizvadīt kārtējo apgrozījuma ziņā veiksmīgāko gadu "Olainfarm" vēsturē, ievērojamās izmaiņas gandrīz visos mūsu galvenajos tirgos – apgrūtinātā uzņēmuma produkcijas nogādāšana vairākos Ukrainas reģionos un valūtas vērtības kritums Ukrainā, Krievijā, Kazahstānā un Baltkrievijā – kavēja sasniegt izvirzītās peļņas prognozes. Satricinājumi uzņēmumam tik nozīmīgajos tirgos mudina pielikt vēl vairāk pūļu pie medikamentu un ķīmisko produktu realizācijas citos reģionos un aktīvāk strādāt pie iespējamas tāda uzņēmuma iegādes, kura atkarība no NVS valstu tirgiem būtu ievērojami mazāka," norāda Valērijs Maligins, AS "Olainfarm" valdes priekšsēdētājs.

Par spīti tam pagājušajā gadā uzņēmuma realizācijas apjomi esot pieauguši visos tā galvenajos noieta tirgos, izņemot Kazahstānu un Lielbritāniju, kurā tie samazinājās par 32 % salīdzinājumā ar attiecīgo periodu pērn. Vienlaikus apgrozījuma kritums par 11 % piedzīvots arī Uzbekistānā.

Pēc uzņēmuma pārstāvju vēstītā, pērn vislabāk veicies Polijā, jo tur realizācijas apmēri pieauguši par 434 %, savukārt Nīderlandē tie auguši par 192 %, bet Baltkrievijā – par 40 %. Būtisks realizācijas pieaugums sasniegts arī Lietuvā, tur tas audzis par 60 %.

AS "Olainfarm" pērn turpinājusi izvērsties, apgūstot arvien jaunus eksporta tirgus, proti, medikamenti tikuši reģistrēti arī tādos uzņēmumam netipiskos tirgos, kā Peru, Butāna, Mongolija, Rumānija un Kosova.

Vienlaikus zāļu ražotājs šogad turpinās veikt R-Fenilpiracetāma pirmsklīniskos pētījumus, kā arī vairākiem esošiem produktiem izstrādās jaunas zāļu formas un produktu līnijas. AS "Olainfarm" strādā arī pie jauna nootropā preparāta, nitrofurānu grupas produkta un jauna uztura bagātinātāja izstrādes.

AS "Olainfarm" savu darbību sāka tālajā 1972. gadā, taču šobrīd kompānija ir viens no lielākajiem uzņēmumiem Baltijas valstīs ar vairāk nekā 40 gadu pieredzi medikamentu un ķīmiski farmaceitisko produktu ražošanā. Šobrīd AS "Olainfarm" produkcija tiek eksportēta uz vairāk nekā 35 pasaules valstīm, tostarp Baltijas valstīm, Krieviju, citām NVS valstīm, Eiropu, Ziemeļameriku, Āzijas valstīm un Austrāliju. Pērn AS "Olainfarm" strādāja ar 78 miljonu eiro apgrozījumu un 12,6 miljonu eiro peļņu.

Iepriekš:

FOTO: Kā top "Olainfarm" nitrofurānu tabletes, pulveri un kapsulas