26.02.2015 10:32

Ādažos notiks biedrības "Zemnieku saeima" ikgadējais kongress

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

2. martā Ādažu kultūras un radošās izglītības centrā notiks ikgadējais biedrības "Zemnieku saeima" kongress, kas pulcēs lauksaimniekus no visas Latvijas. Kongresā paredzēts diskutēt par aktualitātēm nozarē, atskatīties uz 2014. gadā paveikto, izvirzīt jaunus mērķus, kā arī vēlēt organizācijas jauno valdi.

Rīkotāji informēja, ka šogad kongress tiek organizēts divās daļās un sāksies plkst. 11 ar konferenci "Lauksaimniecības nozare Latvijā – kur esam un kur dodamies tālāk". Pasākuma atklāšanā klātesošos uzrunās Ministru prezidente Laimdota Straujuma, Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs un "Zemnieku saeimas" priekšsēdētājs Juris Lazdiņš.

Konferencē par aktualitātēm visās lielākajās lauksaimniecības nozarēs stāstīs Latvijas vadošie speciālisti. DNB bankas ekonomikas eksperts Pēteris Strautiņš sniegs savu neatkarīgā eksperta skatījumu par lauksaimniecības nozari. Par piena un gaļas ražošanas nozaru attīstības tendencēm un sagaidāmajiem izaicinājumiem informēs Zemkopības ministrijas Valsts sekretāra vietniece Rigonda Krieviņa.

Kooperatīvā sabiedrības "Mūsmāju dārzeņi" valdes priekšsēdētāja Edīte Strazdiņa iepazīstinās ar augļu un dārzeņu ražošanas sektora attīstību, bet lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvās sabiedrības "Latraps" ģenerāldirektors Edgars Ruža izvērtēs situāciju augkopības nozarē, kā arī iezīmēs galvenos attīstības virzienus tuvākajiem gadiem.

Pēc konferences sekos kongress, kurā esošā valde ziņos par līdzšinējo darbību, un, kā katru otro gadu, notiks jaunās "Zemnieku saeimas" vadības vēlēšanas.

Kongresā vēlēs astoņus valdes locekļus un priekšsēdētāju. Šobrīd "Zemnieku saeimas" priekšsēdētājs ir Juris Lazdiņš (Zemgale), savukārt valdē darbojas Artūrs Akmens (Latgale), Mareks Bērziņš (Vidzeme), Arnis Burmistris (Zemgale), Aivars Trons (Latgale), Ieva Alpa – Eizenberga (Vidzeme), Juris Cīrulis (Zemgale), Kaspars Sūniņš (Kurzeme), Maira Dzelzkalēja (Zemgale).