05.01.2015 17:25

SIA "Eko Reverss" ražošanu no ugunsgrēkā nopostītā Juglas angāra pārcels uz Stopiņiem

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
SIA "Eko Reverss" ražošanu no ugunsgrēkā nopostītā Juglas angāra pārcels uz Stopiņiem SIA "Eko Reverss"

Bijušās Juglas papīrfabrikas teritorijā divas diennaktis dega otrreizējo izejvielu pārstrādes uzņēmuma SIA "Eko Reverss" angārs. Plānots, ka visa ražošana, kas notika degošajā angārā, tiks pārcelta uz Stopiņiem.

Kā portālam "Apriņķis.lv" pastāstīja SIA "Eko Reverss" ražošanas struktūrvienības vadītājs Aigars Apsītis, lēmums par ražotnes pārcelšanu uz jauno mājvietu Stopiņu novadā, Getliņu ielā 5, tika pieņemts jau pirms vairākiem mēnešiem.

"Telpas ražotnei, kas atradās Juglas papīrfabrikas teritorijā, tika meklētas jau pusgadu, un lēmums par pārcelšanos tika pieņemts jau pirms ugunsgrēka, kas pašlaik plosās SIA "Eko Reverss" angārā," pimdien pēcpusdienā, komentējot pārcelšanās iemeslus, sacīja A. Apsītis.

Viņš norādīja, ka šobrīd tiek kārtota visu nepieciešamo pārvākšanās atļauju saņemšana, tāpēc tas, cik pārvākšanās izmaksās, nav zināms.

Tāpat uzņēmuma pārstāvis arī neatklāja, cik lielus zaudējumus ir nodarījis postošais ugunsgrēks, jo tie vēl tiekot apzināti.

Angāru SIA "Eko Reverss" Juglas papīrfabrikas teritorijā īrē kopš 2004. gada. Ugunsgrēks tajā izcēlās naktī uz sestdienu, un tas plosījās 900 kvadrātmetru lielā platībā. Lai gan pašlaik angārs ar atklātu liesmu vairs nedeg, pirmdien pēcpusdienā turpinās ugunsgrēka seku likvidēšana, jo iekštelpās notiek makulatūras gruzdēšana.

Ugunsgrēka iemeslus izmeklēs Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests un policija. Tāpat SIA "Eko Reverss" izteicis vēlmi sadarboties ar tiesībsargājošajām iestādēm un sniegt visu nepieciešamo informāciju, lai iespējami ātrāk noskaidrotu notikušā apstākļus.

Kā liecina datubāzē "Lursoft" atrodamā informācija, otrreizējo izejvielu pārstrādes uzņēmums SIA "Eko Reverss" reģistrēts 2001. gadā un pieder AS "Latvijas Zaļais punkts". 2013. gadā uzņēmums strādāja ar 5,624 miljonu eiro apgrozījumu un 730,95 tūkstošu eiro peļņu.