22.11.2014 17:21

Aptauja: Darbinieki Latvijā biežāk jūtas kā instruments, ko nolieto un var izmest

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Darbinieki Latvijā biežāk jūtas kā instrumenti, ko nolieto un var izmest, nevis kā vērtīgs resurss, liecina Organizāciju labklājības institūta organizētā aptauja internetā.

Aptaujā noskaidrots, ka 22 % cilvēku uzskata, ka darba devējs viņus uztver kā instrumentus vai lietas, ar kuru var rīkoties pēc savas sirds patikas, kamēr darbinieks vienkārši salūst. Tāpat 50 % nodarbināto atzīst, ka no darba devēja saņem gan uzslavas, gan pārāk daudz pienākumu, kas liek justies kā nedaudz izmantotam.

Savukārt vien 22 % respondentu atzinuši, ka darba devējs viņus pilnībā novērtē.

Minētajā aptaujā cilvēkiem tika arī jautāts, kas nosaka to, ka viņi jūtas kā vērtīgs resurss vai kā instruments, kuru tikai izmanto. Tie, kuri jūtas kā vērtība savā darbavietā, norādījuši, ka galvenie iemesli saistīti ar to, ka vadītājs viņiem uzticas un ļauj pieņemt lēmumus, iesaista procesos un regulāri apvaicājas kā sokas, kā arī izrāda cieņu. Savukārt tie darbinieki, kas jūtas mazāk novērtēti, norādījuši, ka nesaņem pateicību par paveikto un vadība neizrāda interesi par to, vai cilvēks var kvalitatīvi tikt galā ar saviem darba pienākumiem.

"Šīs aptaujas mērķis bija apjaust Latvijā valdošo tendenci darbinieku sajūtās darba vidē. Lai arī pētījuma rezultāti nevar tikt vispārināti, tie parāda, ka pastāv nosliece darbiniekiem justies kā instrumentam, kas tiek lietots, kamēr lūst. Vēlos uzslavēt tos darba devējus, kas domā par darbinieku labklājību un apzinās, ka viņi ir ilgtspējīgas attīstības resurss. Savukārt tiem vadītājiem, kas vēl to nav sapratuši, aicinātu pajautāt sev: kas notiktu ar manu organizāciju, ja kādā dienā neviens vairs neatnāktu uz darbu?" saka Ieva Kukule, Organizāciju labklājības institūta vadītāja.

Šajā pašā aptaujā darbiniekiem bija iespēja formā "Ja Tev būtu iespēja pateikt savam vadītājam..." norādīt uz būtiskākajām problēmām komunikācijā ar vadītājiem. Populārāko pārmetumu sarakstā pirmo vietu ieņem vadības totāls komunikācijas, atgriezeniskās saites, darbinieku iesaistes trūkums, otrajā vietā – nenovērtējuma un neuzticēšanās sajūta, bet trešajā pozīcijā – vadības kompetenču trūkums, nespēja saliedēt komandu un to virzīt uz noteiktu mērķi.

Aptauja notika interneta vidē, un tajā piedalījās 200 dažādu profesiju un amata līmeņu darbinieki.

Biedrība “Organizāciju labklājības institūts” dibināta 2014. gadā. Tās mērķis ir kļūt par nozīmīgu atbalstu organizācijām, kas tic darbinieku iesaistes lomai darbības ilgtspējā, kā arī būt par cieņpilnas darba vides koncepta virzītāju Latvijā.