13.11.2014 13:53

"Ķekava" par 75 % palielinājusi marinētās gaļas pārdošanas apjomus

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Latvijas vadošā putnu gaļas ražotāja AS "Putnu fabrika "Ķekava"" (PF "Ķekava") apkopotie pārdošanas dati liecina, ka pircēji Latvijā aizvien vairāk iegādājas marinētu cāļu gaļu rudenī un ziemā, kad aktīvā grilēšanas sezona jau ir beigusies.

Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Andris Vilcmeiers pavēstīja, ka marinētās produkcijas pārdošanas apjomi Latvijā pieauguši par 75 %, salīdzinot pagājušās ziemas sezonas (no 2013. gada oktobra līdz šāgada februārim) pārdošanas rādītājus ar tādu pašu periodu pirms gada.

"Tendence pircējiem izvēlēties marinētu cāļu gaļu ne tikai vasarā – grila sezonā, bet arī rudenī un ziemā, liecina ne tikai par pircēju vēlmi dažādot savu ēdienkarti, bet īpaši – ietaupīt laiku maltīšu pagatavošanai," norāda Andris Vilcmeiers.

"Ikdienas maltītēs cāļa gaļa ir ātri pagatavojama un, izvēloties produktus, kas jau ir daļēji sagatavoti, atliek tikai izvēlēties tālāko gatavošanas veidu – klasisko grilēšanu cepeškrāsnī vai izmantot marinētu gaļu sautējumos un mērcēs. Pircēji aizvien vairāk uzticas ražotājiem un laiku, ko pavadītu, apstrādājot svaigu gaļu, izvēlas pavadīt lietderīgāk, piemēram, kopā ar ģimeni."

Kā pastāstīja PF "Ķekava" mārketinga un sabiedrisko attiecību vadītāja Iveta Misiņa, pārdošanas rādītāji liecina, ka iedzīvotājiem ikdienā aizvien vairāk kārojas pikanta ēdiena. Pieprasītākie marinētie PF "Ķekava" produkti ir ar vidēji pikantu vai pikantu garšu – pipari, ķiploki, meža ķiploki, tomāti un paprika ir iecienītāko garšu augšgalā. Visvairāk pircēji iegādājas marinētus cāļu pusspārnus.

Produkcijas ražošanai PF "Ķekava" izmanto tikai pašu audzētu cāļu gaļu, ko iegūst no vairāk nekā 1,2 miljoniem putnu, kas pastāvīgi aug ražotnē. Salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu putnu skaits šā gada pirmajos astoņos mēnešos ir palielinājies par 0,2 miljoniem.

Latvijā vienīgais pilna ražošanas cikla uzņēmums PF "Ķekava" saražo vairāk nekā 65 % no kopējā Latvijā ražotā putnu gaļas apjoma. Saskaņā ar uzņēmuma aplēsēm "Ķekava" ar 30,8 % daļu vietējā tirgū ir viens no līderiem marinētās gaļas segmentā.