10.11.2014 11:20

Ķemeru sanatorijas izsole atzīta par nenotikušu; Jūrmalas domē par notikušo ir neizpratnē

Autors  Apriņķis.lv/LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Ķemeru sanatorijas izsole, kas notika šā gada 3. oktobrī, ir atzīta par nenotikušu, portālam "Apriņķis.lv" pavēstīja Latvijas Sertificēto maksātnespējas procesa administratoru asociācijas pārstāve Justīne Plūmiņa. Jūrmalas domes priekšsēdētājs par šādu pavērsienu ir sašutis un uzskata, ka situācija ir jārisina, lai "baltais kuģis" šoziem neaizietu postā.

(Papildināts ar Jūrmalas domes priekšsēdētāja Gata Trukšņa teikto)

Viņa informēja, ka maksātnespējīgās SIA "Ominasis Latvia" īpašumu, kādreizējo Jūrmalas lepnumu par trīs miljoniem eiro izsolē iegādājās viens pretendents, taču diemžēl minētais izsoles dalībnieks neveica pirkuma maksas samaksu viena mēneša laikā pēc izsoles, kā to paredz likums.

J. Plūmiņa arī norādīja, ka līdz ar to potenciālais pircējs ir zaudējis iepriekš izsolei iemaksāto drošības naudu 503,7 tūkstošu eiro apmērā.

Pēc viņas teiktā, maksātnespējīgās SIA "Ominasis Latvia" administrators Ainars Kreics par tālāko rīcību ar Ķemeru sanatorijas mantas kopumu tuvākajā laikā plāno vienoties ar nodrošinātajiem kreditoriem.

Tikmēr Jūrmalas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis (ZZS) aģentūrai "LETA" pauda sašutumu par notikušo un uzsver, ka pašvaldība no savas puses darījusi visu iespējamo – vairākkārt tikusies ar franču kompāniju "Vichy", kas plānoja būt SPA operātors Ķemeru sanatotijā, un parakstījusi nodomu protokolu ar investoriem, apliecinot pašvaldības investīciju plānus Ķemeru degradētās teritorijas sakārtošanai vairāk nekā desmit miljonu eiro apmērā tuvāko piecu gadu laikā. Viņš arī uzsvēra, ka vēl šorīt Jūrmalas pašvaldības administrācijai bijusi tikšanās, kur Francijas Eiropas lietu ministra Harlema Desira klātbūtnē "Vichy" apliecināja ieinteresētību Ķemeru sanatorijas attīstībā.

 "Notikušajam nav loģiska izskaidrojuma, – kurš saprātīgs investors būtu gatavs uzdāvināt maksātnespējas administratoram pusmiljonu eiro. Ar nožēlu jāsaka, ka šis signāls ir skaļš trauksmes zvans Latvijas kultūrvēstures pieminekļa saglabāšanai. Vēl viena ziema bez nopietniem konservācijas darbiem Ķemeru sanatorijai un Jūrmalai kopumā būs traģēdija. Ļoti ceru, ka maksātnespējas procesa administrators saprot situācijas nopietnību un nekavējoties rīkosies. Galu galā – viņiem šobrīd ir 503 tūkstoši eiro, kas ar nodrošināto kreditoru piekrišanu varētu tikt ieguldīti īpašuma iekonservēšanā un saglabāšanā," sacīja G. Truksnis.

Tāpat Jūrmalas domē arī norādīja, ka tālākā pašvaldības rīcība šajā situācijā ir atkarīga no sanatorijas mantu kopumu administratora rīcības. Sagaidot to, pašvaldība arī lems, kā rīkoties. Jau ziņots, ka iepriekš Jūrmalas pašvaldības pārstāvji paziņoja, ka, "ja visi striķi trūks", pašvaldība ir gatava iegādāties kompleksu.

Jau vēstīts, ka šā gada 3. oktobrī tika pārdota maksātnespējīgās SIA "Ominasis Latvia" manta, tostarp Ķemeru sanatorija, kuru iegādājās Latvijā reģistrēta juridiska persona, kuras vārds oficiāli netika izpausts. Tomēr neoficiāli zināms, ka Ķemeru sanatorijas pircējs varētu būt šī gada 16. septembrī reģistrētā SIA "Park Hotel Ķemeri" ar 3 tūkstošu eiro pamatkapitālu, kuras vienīgais īpašnieks ir Krievijas pilsonis Aleksandrs Gusakovs, kurš ir kopumā 11 viesnīcu īpašnieks Krievijā un Vācijā. Tāpat minētais Krievijas investors vairākkārt Jūrmalas domei apliecinājis, ka franču kompānija "Vichy" plāno ķemeru sanatorijā būt par SPA operatoru.


Iepriekš:

Izsolē beidzot pārdota Ķemeru sanatorija. Pircējs – iespējams, Krievijas pilsonis

Pretendentu trūkuma dēļ nenotiek kārtējā Ķemeru sanatorijas izsole

Izgāzusies jau trešā Ķemeru sanatorijas izsole; kāds tās potenciālais pircējs vēlējies atvērt skolu, taču likumdošana to liedz

Jūrmalas mērs: "Atbildība par Ķemeru sanatorijas nākotni jāuzņemas valstij"

Jūrmalas mērs: Pašvaldība ir gatava iegādāties Ķemeru sanatoriju, ja neviens cits to negrasīsies darīt

Parlamentārās izmeklēšanas komisija aicinās valdību nekavējoties rīkoties, lai apturētu Ķemeru sanatorijas bojāeju

Ķemeru sanatorijas mantas kopumu novērtē par 5,05 miljoniem eiro

Jūrmalas dome iegādāsies Ķemeru kompleksā esošo artēzisko urbumu

J
ūrmalas dome optimistiska par aizņēmuma saņemšanu Ķemeru sanatorijas iegādei izsolē

Administrators: "Ceru, ka Ķemeru sanatorija nonāks labās rokās"

Citi raksti par Ķemeru sanatoriju.