27.09.2014 12:27

Babītes novadam izveidots savs uzņēmumu katalogs

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Privātā sākumskola "Vinnijs" arī iekļauta Babītes novada uzņēmumu katalogā, kura elektroniskais saturs tiek papildināts, reaģējot uz uzņēmēju interesi. Privātā sākumskola "Vinnijs" arī iekļauta Babītes novada uzņēmumu katalogā, kura elektroniskais saturs tiek papildināts, reaģējot uz uzņēmēju interesi. arhīvs

Babītes novadā, domājot par savu uzņēmēju atpazīstamību, izveidots novada uzņēmēju katalogs.

Tajā iekļauts gan novada atpazīstamības magnēts  Latvijas Universitātes rododendru audzētava, gan arboristu uzņēmums "Labie koki", gan lielāki un mazāki ražotāji un daudz kas cits.

Kā portālam "Apriņķis.lv" skaidroja novada domes priekšsēdētājs Andrejs Ence, viss sācies ar Salas filiālbibliotēkas vadītājas Dainas Auziņas ideju, sagaidot 2014. gada Babītes novada svētkus, izveidot izstādi par Babītes novadā strādājošiem uzņēmējiem. Kad doma sāka realizēties, sarunās ar uzņēmējiem novada sabiedrisko attiecību speciāliste Ilze Aizsila noskaidroja, ka ne visiem ir iespējams iesaistīties šajā pasākumā. Iemesls ‒ daudziem mazajiem uzņēmējiem nemaz nav reklāmas un prezentācijas materiālu, ko iesniegt izstādes veidotājiem, turklāt pietrūktu laika tos līdz novada svētkiem sagatavot.

Bet, tā kā šie uzņēmēji labprāt bija gatavi veicināt sava uzņēmuma atpazīstamību novadā, sabiedrisko attiecību speciālistei radās jauna ideja ‒ izveidot Babītes novada uzņēmumu katalogu, kas būtu lielisks veids, kā veicināt gan mazo uzņēmumu atpazīstamību, gan pašvaldības sadarbību ar uzņēmumiem kopumā, atbalstot novada attīstības vīziju.

Katalogs tika izveidots, pateicoties uzņēmumu atsaucībai, aizpildot iepriekš sagatavotu uzņēmuma apraksta formu. Informācija par šo ieceri tika atspoguļota pašvaldības avīzē un tā bija pieejama arī pašvaldības informācijas stendos un mājaslapā, tāpat individuāli tika informēti jau iepriekš apzinātie uzņēmumi.

"Šāds katalogs ir iespēja uzsākt novada uzņēmumu apzināšanu un atvērt Babītes vēsturē jaunu lapu, proti, par uzņēmējdarbību," uzsver domes priekšsēdētājs, piebilstot, ka apsveicama ir arī pašu uzņēmumu ieinteresētība veidot savstarpējo sadarbību, un šāds katalogs var būt lielisks palīgs, lai uzsāktu pirmās sarunas.

Tāpat pašvaldība aicina arī citus uzņēmumus Babītes novadā pievienoties kataloga saimei un kopīgiem spēkiem radīt vienotu resursu par uzņēmējdarbības vidi novadā, kas noderētu gan iespējamajiem sadarbības partneriem, gan arī pašiem uzņēmējiem savstarpējo kontaktu dibināšanai.