27.08.2014 12:20

Olainē atklās jaunu "Nordic Plast" ražotni

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Olainē atklās jaunu "Nordic Plast" ražotni Publicitātes foto

Vides apsaimniekošanas uzņēmumu grupas "Eco Baltia grupa" polimēru pārstrādes uzņēmums SIA "Nordic Plast" Olainē, Rūpnīcu ielā, izveidojis jaunu, modernizētu ražotni.

Projekta īstenošanai "Nordic Plast" ir saņēmis Vides investīciju fonda Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta līdzfinansējumu, un tā rezultātā uzņēmuma ražošanas jaudas pieaugušas vairāk nekā pusotru reizi, radītas arī jaunas darbavietas, informēja "Eco Baltia grupa" Korporatīvās komunikācijas direktore Dace Jansone.

Projekta rezultātā "Nordic Plast" nostiprinājis savas pozīcijas kā viens no vadošajiem polimēru pārstrādātājiem Baltijā, uzlabojot energoefektivitāti, palielinot ražošanas jaudas, konkurētspēju un eksporta potenciālu.

Trešdien, 3. septembrī, paredzētajā jaunās ražotnes atklāšanā piedalīsies vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Romāns Naudiņš, ekonomikas ministrs Vjačeslavs Dombrovskis, kā arī citas valsts un pašvaldību amatpersonas un "Nordic Plast" lielākie klienti un partneri.

Uzņēmums "Nordic Plast" veic lietotas polietilēna (LDPE) plēves pārstrādi un cietās plastmasas (HDPE) pārstrādi, kā arī ir vadošais uzņēmums Baltijā polipropilēna (PP) pārstrādes jomā. "Nordic Plast" nonāk arī no Latvijas zemnieku saimniecībām savāktie polipropilēna maisi jeb big bagi, kā arī plastmasas kannas un plēve.

Līdz jaunās ražotnes izveidei uzņēmums mēnesī saražoja virs 300 tonnām gatavās produkcijas, ko eksportē kopskaitā uz desmit valstīm, tikai nelielu daļu realizējot Latvijā. Lielākie uzņēmuma eksporta partneri ir Francijā, Čehijā un Lietuvā.

"Eco Baltia grupa" pēc apgrozījuma ir lielākā vides apsaimniekošanas uzņēmumu grupa Baltijā, kas nodrošina pilnu atkritumu apsaimniekošanas ciklu no atkritumu savākšanas un šķirošanas līdz otrreizējai izejvielu loģistikai, vairumtirdzniecībai un izejvielu pārstrādei. Latvijā un ārvalstīs grupas uzņēmumi apkalpo vairāk nekā 45 000 klientu.