31.07.2014 15:23

Baldonieša medus – otrais gardākais Latvijā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pavisam šogad konkursā tika vērtēti 59 dažādi medus paraugi no visiem Latvijas novadiem. Pavisam šogad konkursā tika vērtēti 59 dažādi medus paraugi no visiem Latvijas novadiem. publicitātes

Nupat Bauskā noslēdzies Latvijas Biškopības biedrības rīkotais "Biškopju vasaras saiets 2014", kas pulcēja biškopjus no visas Latvijas.

Pasākuma laikā notika konkurss "Garšīgākais Latvijas medus 2014", par ko tika atzīts biškopja Jāņa Kārkļa dažādu ziedu medus no Pļaviņu novada, Vietalvas pagasta. Tas ir vēl nebijis notikums konkursa vēsturē, jo Jāņa Kārkļa medus par labāko tika atzīts arī 2012. gadā. Līdz šim nevienam vēl nav izdevies divreiz iegūt "Garšīgākā Latvijas medus" titulu. Savukārt par labāko medus etiķeti tika apbalvota zemnieku saimniecība "Saliņas" no Lielvārdes novada par Teičos saražotā medus etiķeti.

Otro vietu konkursā "Garšīgākais Latvijas medus 2014" ieguva Alekseja Solovjova no Baldones novada liepu medus, bet trešo Olafa Baltgalvja dažādu ziedu medus no Kandavas novada.

Neskatoties uz karstajiem laika apstākļiem, lielākie biškopju nozares svētki aizvadīti, pulcējot vairāk nekā 1074 dalībniekus un citus pasākuma apmeklētājus, informē Latvijas Biškopības biedrības pārstāve Ieva Zēģele.

Par veiksmīgākās etiķetes godu cīnījās vairāk nekā divdesmit pretendenti. Etiķetes vērtēja žūrija un savu simpātiju izvēlējās arī skatītāji. Par labāko biškopības produkta etiķeti tika atzīta z/s "Saliņas" izstrādātā Teiču medus etiķete. Otro vietu ieguva SIA "J.A.Lejas", trešo – z/s "Dzintari". Savukārt skatītāju simpātiju balvu saņēma SIA "Plašumi" izstrādātā etiķete.

"Etiķete ir medus pievienotā vērtība, tā var virzīt produkta veiksmes stāstu vai arī nogremdēt to. Esmu jau vairākus gadus konkursa žūrijā, un ir patīkami redzēt, ka konkursa līmenis aug un dalībnieki mācās no pagājušajā gadā pieļautajām kļūdām," stāsta konkursa "Veiksmīgākā biškopības produkta etiķete 2014" žūrijas pārstāvis Imants Ozols. "Tomēr es gribētu ieteikt pievērst uzmanību tam, lai uz produkta būtu visas Pārtikas un veterinārā dienesta prasības, kā arī pati etiķete būtu skaidra un lakoniska, tikai pats galvenais. Viena no izplatītākajām kļūdām ir pārāk daudz liekas informācijas uz tās."