19.04.2012 10:44

Pleskavā apturētā Babītes uzņēmuma ābolu biezeņa krava turpina ceļu uz Krieviju

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Uz Krievijas robežas 18. aprīlī nepilnīgas dokumentācijas dēļ apturēta dārzeņu pārstrādes uzņēmuma SIA "Spilvas" biezeņu krava, kas gan šodien veiksmīgi turpina ceļu pie klientiem.

"Kravas eksporta dokumentācija tika sagatavota saskaņā ar noteikumiem, kuru spēkā esamību vēl diennakti pirms aizturēšanas apliecināja Krievijas muitas amatpersonas. Prasītā papildu formalitāte tiek risināta, un pēc nepieciešamās procedūras pabeigšanas uz robežas aizturētā ābolu biezeņa krava turpinās ierasto ceļu pie patērētājiem Krievijā, kur "Spilvas" ābolu biezeņi tiek eksportēti jau desmit gadus," pavēstījusi uzņēmuma mārketinga direktore Dana Erciņa-Užāne, vēsta biznesa portāls "Nozare.lv".


Kā ziņots, vakar Krievijas robežpunktā nepilnīgas dokumentācijas dēļ apturēta ābolu biezeņa krava no Latvijas, vēsta Pleskavas informācijas aģentūra. Krievijas Veterinārās un fitosanitārās uzraudzības dienesta speciālisti Luhamā-Šumilkino robežpunktā, kas atrodas uz Pleskavas šosejas, pārbaudījuši no Latvijas braucošu automašīnu, kurā atklāta pustonna ābolu biezeņa ar bumbieriem un saldo krējumu, kuram nav bijis nepieciešamo pavaddokumentu.

Kravai nav bijis Krievijas Veterinārās un fitosanitārās uzraudzības dienesta atļaujas pārtikas produktu ievešanai Krievijas teritorijā, kā arī eksportētājvalsts veterinārā sertifikāta, kas garantētu produkcijas drošību.

Nepilnīgas dokumentācijas dēļ krava nav ielaista Krievijā un tai izsniegta deklarācija par nosūtīšanu atpakaļ uz Latviju.