15.07.2014 09:25

Ikšķiles uzņēmēji tiekas ar LRTK priekšsēdētāju Jāni Endziņu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ikšķiles uzņēmēji tiekas ar LRTK priekšsēdētāju Jāni Endziņu www.ogrenet.lv

Nesen notikušajā Ikšķiles novada Uzņēmējdarbības komisijas sēdē piedalījās Latvijas Tirdzniecības un Rūpniecības kameras (LRTK) valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš un valdes loceklis Andris Vanags.

"Var gausties, ka biznesa vide nav tik sakārtota, kā mēs to vēlētos – traucē birokrātijas slogs un citas problēmas. Protams, var paļauties uz esošo situāciju, bet var arī mēģināt kaut ko mainīt. Latvijas Tirdzniecības un Rūpniecības kameras uzdevums ir darīt biznesa vidi labāku, iesaistot šajā darbā uzņēmējus un apvienojot viņus kopīgā organizācijā," portālam ogrenet.lv norādīja J. Endziņš.

"Ja man kā uzņēmējam, rodas kādas sasāpējušas problēmas, es viens pats tās nespēju atrisināt, bet ar kameras palīdzību tas ir iespējams," atzīst A. Vanags, būvmateriālu ražotāja SIA "Sakret" direktors.

Diskusijā ar viesiem SIA "Fittero" direktors Toms Āboltiņš atklāja, ka aptuveni pirms desmit gadiem ir bijis Latvijas Tirdzniecības un Rūpniecības kameras biedrs, taču īsti nav saskatījis savu vietu šajā organizācijā.

"Pašiem uzņēmējiem daudz kas jādara, tāpēc arī esmu iesaistījies padomē. Nav jēgas maksāt biedra naudu, ja tu neesi aktīvs," uz to norādīja A. Vanags.

T. Āboltiņš interesējās, ko ar LRTK starpniecību var iegūt mazie uzņēmēji, kādi pārsvarā ir arī Ikšķiles novadā. "Mazie uzņēmumi galvenokārt ir orientēti uz Latvijas tirgu, tāpēc diez vai viņiem noderēs iespējas iziet eksporta tirgū un meklēt kontaktus ar sadarbības partneriem ārzemēs," viņš norāda.

"Ja mazajos uzņēmumos valsts institūcijas izvirza kādas specifiskas, biznesam traucējošas prasības, jums jāziņo Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamerai, kas pievēršas problēmas risināšanai," skaidro J. Endziņš.

LTRK ietilpst 1002 individuālie uzņēmumi un 60 nozaru asociācijas, ir izveidotas septiņas reģionālās nodaļas, notiek veiksmīga sadarbība ar partneriem citās valstīs. Organizācijā darbojas nozaru un interešu padomes, tostarp arī Mazo un vidējo uzņēmēju padome.