16.04.2012 23:00

Gāzu ražotāja "AGA" valdei jauns priekšsēdētājs

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Ropažu novadā esošā rūpniecisko un medicīnisko gāzu ražotāja un izplatītāja SIA "AGA" valdei iecelts jauns priekšsēdētājs, liecina Uzņēmumu reģistru apkalpojošās SIA "Lursoft" informācija.

 

Turpmāk uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Zviedrijas pilsoņa Bengta Svantes Frīda vietā būs Pauli Tapio Toiviainens, vēsta nozare.lv

Uzņēmuma valdē darbu turpina valdes locekļi Zviedrijas pilsonis Klāss Fredriks Stīlanders, Olavs Ķiecis, Guntis Skrīvelis un Harijs Teteris.

SIA "AGA" 2010. gadā ir strādājusi ar 690 755 latu peļņu, kas bija aptuveni astoņas reizes lielāka nekā 2009. gadā gūtā 75 668 latu peļņa.

Pērn "AGA" plānoja sasniegt 11,6 miljonu latu apgrozījumu, bet 2010. gadā uzņēmuma apgrozījums bija 11,1 miljons latu.

"AGA" apgrozījums 2009. gadā bija 9,1 miljons latu, kas ir par 8% mazāk nekā 2008. gadā, kad apgrozījums bija 9,9 miljoni latu. 2009. gadā, turpinot investēt jaunajā ogļskābās gāzes terminālī un pamatlīdzekļos, kas saistīti ar klientu apgādi, uzņēmums ieguldījis 1,3 miljonus latu.

Jau ziņots, ka pērn februārī rūpniecisko un medicīnisko gāzu ražotājs un izplatītājs SIA "AGA" noslēdzis līgumu ar būvuzņēmumu SIA "Merks" par jaunās gāzu ražošanas un uzpildes stacijas celtniecību Ropažu novadā, Zaķumuižas rūpnieciskajā teritorijā, kuras izveidē plānots ieguldīt 5,8 miljonus latu.

Projekta īstenošanā uzņēmums no Eiropas Reģionālās attīstības fonda kā līdzfinansējumu piesaistījis 1,7 miljonus latu.

Jaunajā ražotnē "AGA" veiks rūpniecisko, medicīnisko, pārtikas gāzu un to maisījumu ražošanu un uzpildi balonos. Būvdarbus paredzēts sākt aprīlī, bet rūpnīcu nodot ekspluatācijā jau šī gada maijā.

"AGA" ir vadošais rūpniecisko un medicīnisko gāzu ražotājs un izplatītājs Latvijā. Uzņēmums piedāvā inovatīvus risinājumus gāzu pielietojumam metālapstrādē, pārtikas rūpniecībā, farmaceitiskajā, naftas un ķīmijas industrijā, vides aizsardzībā, elektronikas ražošanā, celtniecības darbos, gumijas un plastmasas rūpniecībā, kā arī citās tautsaimniecības nozarēs.

Uzņēmuma klienti ir vairāk nekā 10 000 visdažādāko nozaru uzņēmumu un individuālie lietotāji. "AGA" ir daļa no pasaulē vadošā gāzu un tehnoloģiju koncerna "The Linde Group".