11.04.2012 13:29

"Lāči" aicina skolēnus pieteikties "Maizes akadēmijai"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Lāči" aicina skolēnus pieteikties "Maizes akadēmijai" www.laci.lv

Babītes novada maizes ceptuve SIA "Lāči" jau ceturto gadu rīko ikgadējo konkursu skolēniem "Maizes akadēmija", kas dod iespēju skolēniem uzzināt maizes cepšanas tradīcijas, kā arī izprast īstas rudzu maizes nozīmi ikdienas uzturā.

"Maizes akadēmija" norisinās no 10. aprīļa līdz 18. maijam. Klasēm, kas startēs konkursā, ir jāpiedalās divās kārtās: pirmajā posmā jāsagatavo mājas darbs, bet otrajā "Lāču" maizes ceptuvē jāpiedalās teorētiskajās apmācībās, pēc kurām jāatbild uz jautājumiem par maizi, maizes vēsturi, uzturvērtību, kā arī klasei jācep kopīgs maizes klaips. Dalībnieki tiks vērtēti trīs grupās: 1.–5. klase, 6.–9. klase un speciālās internātskolas.

Otrajā kārtā nokļūs tikai sešas labākās klases no katras grupas. "Maizes akadēmijas" norisē piesaistīti ražošanas uzņēmumu pārstāvji, pedagogi, kultūras un tūrisma darbinieki. Skolēnu izglītošanā piedalīsies LLU PTF pārtikas tehnoloģijas katedras profesore Daiga Kunkulberga un maizniekmeistars Normunds Skauģis.

2011. gadā "Maizes akadēmijā" piedalījās 49 klases no 33 Latvijas skolām. Pagājušā gada uzvarētāji bija Bejas pamatskolas 3. klase (1-5. klašu grupā), Augstkalnes vidusskolas 9. klase (6.-9. klašu grupā) un trešo gadu pēc kārtas savā grupā pirmo vietu ieguva Katvaru speciālā internātskola (speciālo internātskolu grupā).

"Dalībnieku pieeja un idejas "Maizes akadēmijai" ar katru gadu kļūst arvien radošākas – noteikt uzvarētājus kļūst aizvien grūtāk. Skolēni bija īpaši iedziļinājušies rudzu maizes uzturvērtības izpētē un pat aptaujājuši savas ģimenes un draugus. Prieks par pašiem mazākajiem, kas latviešu tautasdziesmas par maizi bija iedzīvinājuši skaistos zīmējumos", noslēdzoties 2011. gada "Maizes akadēmijai", savu prieku pauda maizniekmeistars Normunds Skauģis.

Visu pirmo trīs vietu ieguvējiem maizes ceptuve "Lāči" dāvinās klases izvēlētu atpūtu - kādu no Lāču ekskursiju programmām, kā arī Lāču gardumus.

Konkursa atbalstītāji pirmo vietu ieguvējiem dāvinās ielūgumus uz pasākumu "Daugmales pilskalna dienas 2012" (16.-17. Jūnijā),  otro vietu ieguvējiem – ekskursiju uz Ziemassvētku kauju muzeju (Mangaļos) vai Latvijas kara muzeju (Rīgā). Savukārt trešās vietas ieguvēji varēs apmeklēt Ķekavas novadpētniecības muzeju.

Konkursa nolikumu elektroniskā formātā var atrast www.laci.lv, sadaļā "Izklaide Lāčos".

Maizes ceptuve "Lāči" dibināta 1993. gadā, un tā nodarbojas ar augstvērtīgu maizes un oriģinālu konditorejas produktu izstrādi. Galvenās uzņēmuma vērtības ir dabīgu izejvielu izmantošana un augsta produktu kvalitāte. "Lāču" maizes ceptuvei ir piešķirts "Zaļās karotītes" kvalitātes karogs. Pazīstamākie "Lāču produkti" ir "Īsta rupjmaize", "Īsta saldskābmaize", "Burkānmaize", augļu maizes, "Valriekstu maize", kā arī kēksi, cepumi un kūkas.