23.04.2014 07:27

Libertu ģimene par ražotajiem bērzu sulu produktiem saņem "Latviskā mantojuma" zīmi

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Libertu ģimene par ražotajiem bērzu sulu produktiem saņem "Latviskā mantojuma" zīmi publicitātes

Pirms svētkiem 13 lauku tūrisma uzņēmējiem tika pasniegta kultūras zīme "Latviskais mantojums", tostarp uzņēmīgiem ikšķiliešiem.

Tā ir kā pateicība par līdz šim paveikto kultūras mantojuma daudzināšanā un kā mārketinga zīme, kas norāda apmeklētājam, ka šajos objektos var iepazīt latvisko mantojumu, raksta ogrenet.lv.

Kultūras zīme "Latviskais mantojums" tiek piešķirta tiem lauku tūrisma uzņēmējiem, kuri saglabā un daudzina latvisko kultūras un sadzīves mantojumu, rādot to apmeklētājiem un nododot tālāk nākamajām paaudzēm. Zīmes pretendentus izvērtē īpaša komisija, kurā ir Latvijā pazīstami dažādu kultūras mantojuma jomu eksperti. Zīmi iniciēja Latvijas Lauku tūrisma asociācija "Lauku ceļotājs", un ideju atbalsta LR Kultūras ministrija un Latvijas Pašvaldību savienība. Līdz šim zīme piešķirta jau 40 lauku tūrisma uzņēmējiem.

No 35 zīmes pretendentiem šogad komisija nolēma zīmi piešķirt 13 saimniecībām, to vidū bio bērzu sulas produktu ražotājiem – Libertu ģimenei no Ikšķiles novada – par latvisko tradīciju mūsdienīgu attīstību – bērzu sulu tecināšana un dažādi produkti no bērzu sulām. Vairāk par Libertu bērzu sulu produktiem var izlasīt vietnē www.sula.lv.

Zīme tika pasniegta, klātesot kultūras ministrei Dacei Melbārdei, Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdim Andrim Jaunsleinim, Tūrisma attīstības valsts aģentūras direktoram Armandam Slokenbergam un ekspertu komisijas dalībniekiem, kuri pārstāv dažādas kultūras mantojuma jomas. Sveikšanas ceremonija notika Rīgā, Grīziņkalnā, koka ēku renovācijas centrā "Koka Rīga".