10.04.2014 11:28

Tiesa noraida projekta "Pērle" attīstītāju prasību par 35 000 eiro piedziņu no vides aktīvista

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Vienlaikus vides aktīvists norāda, ka biedrība turpina savu darbību un aicina iedzīvotājus aktīvi iesaistīties, jo pēc pašvaldību vēlēšanām būvēties gribētāji pie Mazā un Lielā Baltezera ir aktivizējušies ar jaunu sparu. Vienlaikus vides aktīvists norāda, ka biedrība turpina savu darbību un aicina iedzīvotājus aktīvi iesaistīties, jo pēc pašvaldību vēlēšanām būvēties gribētāji pie Mazā un Lielā Baltezera ir aktivizējušies ar jaunu sparu. arhīvs

Ogres rajona tiesa 7. aprīlī pieņēmusi spriedumu pilnībā noraidīt projekta "Pērle" attīstītāju SIA "Nere E" prasību pret "Baltezera aizsardzības biedrību" un tās vadītāju Rolandu Poguli.

Apsūdzība tika celta par biedrības publikācijām un sūdzībām, kurās tiek pārmesta nelikumīga kanalizācijas ierīkošana daudzdzīvokļu projektam "Pērle" Ādažu novada Mazā Baltezera piekrastē.

SIA "Nere E" bija lūgusi tiesu no Rolanda Poguļa un biedrības "Baltezera aizsardzības biedrība" piedzīt 25 000 latu (35 571,80 eiro) atlīdzību par it kā radīto kaitējumu.

Projekta "Pērle" attīstītāju prasību pēc būtības tiesa izskatīja vairākās sēdēs.

R. Pogulis 9. aprīlī atsūtītajā vēstulē pauž, ka "šī prasība no paša sākuma tika veidota kā iebiedēšanas instruments, lai biedrība pārtrauktu cīņu pret nelikumībām dzīvokļu mājas projektā "Pērle"".

"Mēs redzam, ka attīstītājs izvērš agresīvu un bīstamu pretdarbību pret katru, kas vēlas nostāties projekta realizācijas ceļā. Tā ir bijis gan mūsu biedrības un biedrības "Par brīvu Lielā Baltezera krastu" gadījumā, gan arī pret apkārtējiem iedzīvotājiem, kuri vēlējušies atmaskot nelikumības," teic vides aktīvists, norādot, ka biedrība turpina savu darbību un aicina iedzīvotājus aktīvi iesaistīties, jo pēc pašvaldību vēlēšanām būvniecības gribētāji pie Mazā un Lielā Baltezera ir aktivizējušies ar jaunu sparu.

"Pērles" lieta - vai tuvojas noslēgums?