18.03.2014 18:15

Kārtējā mēģinājumā neizdodas izsolīt tūrisma bāzes graustus Siguldā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldas tūristu bāzes ēkas pērnā gada ziemā. Siguldas tūristu bāzes ēkas pērnā gada ziemā. arhīvs

Jau trešajā izsolē pēc kārtas nav izdevies pārdot maksātnespējīgajai SIA "AB Resort Group" piederošu viesnīcu Siguldā, Turaidas ielā 6.

Kā biznesa portālam "Nozare.lv" pastāstīja maksātnespējas administrators Egons Baltgailis, šoreiz uz izsoli bija pieteicies viens pretendents, taču tas tā arī nesolīja. "Kāpēc, to var tikai minēt," norādīja E. Baltgailis. Viņš uzsvēra, ka ir skaidrs, ka nevienu šis īpašums neinteresē, tādēļ tiks sasaukta sapulce un kopā ar kreditoriem procesuālā kārtībā lemts, ko iesākt ar šo īpašumu. Kad varētu būt zināmi iespējamie rīcības varianti, pagaidām nav zināms.

Kā iepriekš ziņots, nekustamais īpašums sastāv no zemesgabala 13 942 kvadrātmetru platībā un uz tā esošās apbūves – viesnīcas ar kopējo platību 1655,3 kvadrātmetri, ēdnīcas-bāra, kluba, veikala-kioska, tualetes, garāžas, kā arī inženiertehniskās komunikācijas un aprīkojuma, kas atrodas īpašumā un nesaraujami ar to saistīts.

Īpašuma hipotekārais kreditors ir apdrošināšanas sabiedrība "BTA Insurance Company". Nekustamā īpašuma novērtējums ir 330 106,26 eiro, savukārt piespiedu pārdošanas vērtība – 198 063,75 eiro. Pretendentiem līdz izsoles dienai bija jāieskaita maksātnespējīgās SIA "AB Resort Group" norēķinu kontā AS "Citadele banka" 33 010,63 eiro.

Īpašums Turaidas ielā 6 – ēdnīca, viesnīca un klubs ar palīgēkām – savukārt pieder SIA "Gusto", kuras iepriekšējais nosaukums ir SIA "AB Resort Group", liecina Valsts vienotās datorizētās zemesgrāmatas informācija. Uzņēmumam jau 2010. gadā sākts maksātnespējas process.

Tūristu bāze Siguldā izveidota 1955. gadā un darbojās līdz 1992. gadam. Pēdējos gados šī būve ir pārvērtusies par graustu un pamatīgi bojā pilsētas ainavu.