18.02.2014 17:08

Iecere ražot "Coca-Cola" Ropažu novadā joprojām atlikta

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Iecere ražot "Coca-Cola" Ropažu novadā joprojām atlikta www.foto.delfi.lv/Scanpix

Iecere būvēt "Coca-Cola" ražotni Ropažu novada Silakrogā, kur jau iegādāta zeme, joprojām ir atlikta, lai redzētu, kā Baltijas valstu ekonomika attīstīsies nākotnē.

Arī konkrētu termiņu, kad varētu atsākties darbs pie ražotnes projekta Latvijā, pašlaik nav iespējams pateikt, vēsta portāls db.lv. To intervijā laikrakstam "Diena" norādījis "Coca-Cola Hellenic" ģenerāldirektors Baltijā Konstantīns Čukčukovs.

Jau ziņots, ka sākotnēji Baltijas valstīs bija divas "Coca-Cola" ražotnes – Igaunijā un Lietuvā. Tagad saglabājusies tikai ražotne Lietuvā. K. Čukčukovs skaidro, ka par labu šādam lēmumam kalpoja tas, ka Lietuva ir Baltijas valstu lielākais tirgus, turklāt kompānija tur arī saskata lielāko tirgus izaugsmes potenciālu.

2009. gada nogalē "Coca-Cola" Ropažos, Silakrogā, iegādājās zemi – 41 000 kvadrātmetru apbūves laukumu jaunas rūpnīcas būvniecībai, kā arī ar vietējo pašvaldību saskaņoja projekta skices. Tomēr darbi pie projekta tā arī nav sākti.

Par to, ka līdz 2014. gadam "Coca-Cola HBC" rūpnīca Latvijā netiks uzbūvēta, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras direktors Andris Ozols informēja jau 2009. gada decembrī.

Salīdzinot Baltijas valstu tirgus, K. Čukčukovs laikrakstam norāda: "No mūsu biznesa skatu punkta raugoties, varu apgalvot, ka starp visām trim Baltijas valstīm nav būtisku atšķirību, kas runātu kādai valstij ļoti par labu vai ļoti par sliktu."

Iepriekš:
Iespējams, vēl varēs dzert Ropažos ražotu "Coca-Cola"
Ropažos apturēts "Coca-Cola" rūpnīcas projekts