27.01.2014 09:52

Par labāko "Hesburger" filiāli pērn Latvijā atzīta ēstuve Ādažos

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Pagājušajā gadā par labāko ātrās ēdināšanas ēstuvju ķēdes "Hesburger" filiāli atzīta ēstuve Ādažos.

Kā biznesa portālam "Nozare.lv" passtāstīja "Hesburger" attīstības direktore Baltijas valstīs Ieva Salmela, trīs labākās "Hesburger" ēstuves tiek noteiktas katru gadu. Pērn par labāko atzīta Ādažu ēstuve, pēc tam labāko trijniekā seko "Hesburger" ēstuves Bauskā un Daugavpilī.

I. Salmela skaidro, ka labākās "Hesburger" ēstuves ik gadu tiek noteiktas, vērtējot visas ēstuves pēc noteiktiem kritērijiem: "Tā ir iekšējā kontrole un filiāles darbības izvērtēšana ‒ vērā tiek ņemti gan darba rezultāti, gan citi faktori."

Baltijas valstīs patlaban ir 108 "Hesburger" ēstuves, 38 no tām izvietotas Latvijā, no kurām 17 atrodas galvaspilsētā, bet 21 ‒ reģionu lielākajās pilsētās.

Baltijas valstu kopējais "Hesburger" pārdošanas apjoms 2012. gadā sasniedza 41 miljonu eiro, salīdzinājumā ar 2011. gadu palielinoties par aptuveni 40 %. Latvijas restorānu pārdošanas apjoms 2012. gadā palielinājās par 8 %, sasniedzot 15,5 miljonus eiro.

Pērn "Hesburger" apgrozījums Latvijā kāpis par 11 %, sasniedzot 17,2 miljonus eiro. Kopējais "Hesburger" pārdošanas apjoms pērn visās Baltijas valstīs bijis 45,5 miljoni eiro, no tiem 18 miljoni eiro ir apgrozījums Igaunijā un 10,3 miljoni eiro ‒ Lietuvas tirgū. Savukārt "Hesburger" investīcijas Baltijas reģionā pagājušajā gadā ir desmit miljoni eiro, no tiem 3,7 miljoni eiro investēti Latvijas tirgū.

Kā liecina "Firmas.lv", ķēdi "Hesburger" Latvijā pārvalda 25 uzņēmumi, kas pieder SIA "Rigaburger". Savukārt "Rigaburger" pilnībā pieder Somijas kompānijai "Hes-Pro (Finland) Oy".