22.03.2012 17:33

Olaines uzņēmums «Mārupes Metālmeistars» plāno būvēt jaunu ražotni Jelgavā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
AS «Mārupes Metālmeistars» līdz šim darbojas divas ražotnes - «Nordic Industrial Park» teritorijā Rūpnīcu ielā 4, Olainē, un «NP Jelgavas Biznesa Parks» teritorijā Aviācijas ielā 18, Jelgavā. AS «Mārupes Metālmeistars» līdz šim darbojas divas ražotnes - «Nordic Industrial Park» teritorijā Rūpnīcu ielā 4, Olainē, un «NP Jelgavas Biznesa Parks» teritorijā Aviācijas ielā 18, Jelgavā. arhīvs

Metāla būvkonstrukciju ražotājs – akciju sabiedrība «Mārupes Metālmeistars» - informējis Jelgavas pašvaldību, ka tās teritorijā plāno būvēt jaunu ražotni līdztekus jau esošajai un vēl vienai Olainē.

Jaunajā ražotnē plāno nodarbināt ap 50 cilvēku, un topošās ražotnes apgrozījums tiek prognozēts ap trim četriem miljoniem latu gadā, vēsta aģentūra LETA.

Jelgavas pilsētas Dome, pamatojoties uz AS «Mārupes Metālmeistars» iesniegumu, 22. martā nolēma izsludināt konkursu par tiesībām nomāt zemesgabalu Viskaļu ielā 76, uz kura būvēt rūpnieciskās ražošanas objektu.

Zemesgabala Viskaļu ielā 76 platība ir 9 936 kvadrātmetri. Jelgavas pašvaldība konkursā noteica, ka rūpnieciskās ražošanas objekta būvniecība jāuzsāk ne vēlāk kā 24 mēnešu laikā no nomas līguma noslēgšanas, un objekts jānodod ekspluatācijā ne vēlāk kā 48 mēnešu laikā no nomas līguma noslēgšanas. Zemesgabala nomas līguma termiņš ir 12 gadi.

AS «Mārupes Metālmeistars» līdz šim darbojas divas ražotnes - «Nordic Industrial Park» teritorijā Rūpnīcu ielā 4, Olainē, un «NP Jelgavas Biznesa Parks» teritorijā Aviācijas ielā 18, Jelgavā.

Ražotnēs Olainē un Jelgavā tiek nodarbināti ap 60 strādnieku, konkrēti Jelgavas ražotnē - 18. Uzņēmuma apgrozījums pērn bijis pieci miljoni latu.


«Mārupes Metālmeistars»ražo tērauda jumtu un sienu segumus, ūdens noteksistēmas un visus nepieciešamos papildelementus jumtu ierīkošanai, kā arī dažādu gabarītu metāla konstrukcijas. Visa kompānijas produkcija pazīstama ar preču zīmi «Metalmaster».

Izplatītākie uzņēmuma produkti ir tērauda jumtu un sienu segumi, ūdens noteksistēmas, papildelementi, sniega aiztures un drošības barjeras, dūmvadu un skursteņu elementi, jumtu lūkas un dažādas metāla konstrukcijas.

Uzņēmums ražo produkciju gan privātajam sektoram, gan sabiedriskajām un industriālajām ēkām. Metāla konstrukciju ražošanā tiek piedāvāts pilns pakalpojumu klāsts - sākot no projekta izstrādes un produkcijas izgatavošanas līdz pat to montāžai objektā. Tiek ražotas gan standarta, gan nestandarta visdažādāko gabarītu metāla konstrukcijas - viss nepieciešamais angāriem, daudzstāvu autostāvvietām, tirdzniecības centriem, sabiedriskās nozīmes un industriālajām būvēm. Pēc klienta pieprasījuma tiek ražoti arī citi metāla izstrādājumi - balkonu margas, ugunsdzēsēju kāpnes, metāla sētas, reklāmas stendi.

Ražošanā tiek izmantoti Eiropā lielāko un labāko piegādātāju izejmateriāli, un saražotās produkcijas kvalitāte atbilst visiem Eiropas noteiktajiem standartiem.