06.01.2014 17:14

"Melnā kafija" no katra pārdotā produkta 1 eiro centu ziedo Latvijas sporta veterāniem

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Melnā kafija" no katra pārdotā produkta 1 eiro centu ziedo Latvijas sporta veterāniem publicitātes

Baltijā lielākais kafijas ražotājs "Melnā kafija" ir uzsācis sociālās atbildības iniciatīvu, sniedzot finansiālu atbalstu Latvijas sporta veterāniem.

Proti, viens eiro cents no katra šogad gadā pārdotā "Melna coffee" produkta tiek ziedots basketbola leģendas Uļjanas Semjonovas vadītajam Latvijas Olimpiešu sociālajam fondam, kas apvieno sporta veterānus.

Fonda pārstāvēto sportistu atbalstam tiek īstenoti dažādi pasākumi, taču viņu dzīves kvalitātes uzlabošanai ir nepieciešams tieši finansiālais atbalsts. Tāpēc "Melnā kafija" no šā gada sākuma tirdzniecībā ievieš speciāli apzīmētus "Melna coffee" sērijas produktus, no kuru pārdošanas 1 eiro cents tiks novirzīts sporta veterānu atbalstam. Lai arī speciāli apzīmēti produkti visās Latvijas mazumtirdzniecības vietās vēl nav pieejami, kopš 1. janvāra 1 eiro cents no katra pārdotā "Melna coffee" produkta jau tiek ziedots sporta veterāniem.

"Latvijas sportisti palīdz valsts vārdu nest pasaulē, saņemot cieņu veiksmes mirkļos, taču pie pirmās neizdošanās vai, "spīdēšanas" laikam beidzoties, tiek nepelnīti aizmirsti. Pat vēl vairāk – Latvijas Olimpiešu sociālā fonda atbalstīto, leģendāro sportistu dzīves līmenis bieži robežojas ar nabadzības slieksni un daudzkārt viņiem trūkst līdzekļu, lai ārstētu jaunībā gūto traumu un savainojumu sekas. Kā Latvijas ražotājs uzskatām par savu pienākumu iestāties par savējiem – ne tikai celt sporta veterānu enerģiju ar produktiem, ko fondam sniedzam jau kopš 2009. gada, bet spert soli tālāk un kopā ar Latvijas iedzīvotājiem sniegt viņiem reālu materiālu palīdzību," stāsta "Melnā kafija" ģenerāldirektors Mārtiņš Čakste.

"Esam pateicīgi par līdzšinējo "Melnā kafija" atbalstu Latvijas sporta veterāniem un šogad uzsākto projektu ar Latvijas iedzīvotāju iesaisti, kur katram ir iespēja sniegt savu palīdzīgo roku sporta veterāniem, iegādājoties "Melna coffee" produktus. Saziedotie līdzekļi palīdzēs uzlabot fonda atbalstīto sportistu dzīves kvalitāti un galvenokārt tiks novirzīti sporta veterānu medicīnisko izdevumu segšanai," atzīst Latvijas Olimpiešu sociālā fonda vadītāja Uļjana Semjonova.

"Melnā kafija" atbalsta arī jaunos sportistus
Pašmāju kafijas ražotājs "Melnā kafija" Latvijas sportistus atbalsta jau vairākus gadus – ne tikai veterāni, bet arī jaunie sportisti regulāri tiek apgādāti ar Ķekavā ražoto produkciju. Aizvadītā gada nogalē "Melna coffee" produktus ar vēlējumu, lai tie celtu sportisko garu vēl augstākā līmenī, saņēma Rīgas domes Izglītības un sporta departamenta rīkotā konkursa "Rīgas Sporta laureāts 2013" visi 30 nominētie sportisti individuālajos sporta veidos un astoņos komandu sporta veidos. Savukārt godalgotā šaha lielmeistare Laura Rogule saņēma uzņēmuma sagādāto speciālbalvu – kafijas kapsulu aparātu ar 160 kapsulām.

"Ražojot produktu, kas ceļ enerģiju, izvēlamies to pasniegt to profesiju pārstāvjiem, kam enerģija nepieciešama jo īpaši, lai gūtu panākumus tajā, ko dara. Jau vairākus gadus atbalstām sportistus, šogad ar kafiju apdāvinājām arī Rīgas skolotājas," skaidro M. Čakste.

Par Latvijas Olimpiešu sociālo fondu
Latvijas Olimpiešu sociālais fonds savu darbību uzsāka jau 1990. gadā, bet kā atklātais sabiedriskais fonds tika dibināts 1996. gadā. Fonds veic sporta veterānu sociālo un sadzīves apstākļu apzināšanu un uzlabošanu, materiālo un morālo vajadzību pilnīgāku apmierināšanu, nodrošina ar pabalstiem izcilus bijušos Latvijas sportistus un popularizē sabiedrībā, īpaši jauniešu vidū, bijušo Latvijas sportistu vārdus, sasniegumus un to vēsturisko nozīmīgumu. Pašlaik fonda aprūpē atrodas gandrīz 200 sporta veterānu. Jau 22 gadus fondu vada Latvijas izcilākā basketboliste Uļjana Semjonova.

Par uzņēmumu
Kafijas ražotājs SIA "Melnā kafija" nozarē darbojas kopš 1996. gada, nodarbojoties ar kafijas pupiņu un maltās kafijas ražošanu, iepakošanu un pārdošanu, kā arī kafijas aparātu pārdošanu, nomu un apkalpošanu. Uzņēmumā strādā 48 darbinieki. SIA "Melnā kafija" apgrozījums pagājušajā finanšu gadā bija 9,4 miljoni latu, kas ir par 21 % vairāk nekā gadu iepriekš. SIA "Melnā kafija" galvenais birojs un ražotne, kas ir lielākā un modernākā kafijas ražotne Baltijas valstīs, atrodas Ķekavas novadā. Savas plašās produkcijas klāstu uzņēmums pārdod Latvijā, kā arī eksportē uz Krieviju, Lietuvu, Igauniju, Somiju, Dāniju, Baltkrieviju un citām valstīm. SIA "Melnā kafija" speciālisti zaļās kafijas pupiņas iepērk visā pasaulē – gan no lielākajiem piegādātājiem Eiropā, gan pašos kafijas audzēšanas reģionos – Centrālāfrikā, Brazīlijā un Āzijas valstīs. Kopš 2010. gada rudens SIA "Melnā kafija" ietilpst Zviedrijas kafijas ražotāja "LÖFBERGS LILA" uzņēmumu grupas sastāvā un izplata "LÖFBERGS LILA" uzņēmumu grupas produkciju Latvijā, kā arī ir pārņēmusi tās kafijas distribūcijas vadību Baltijā.

Iepriekš:
Ražots Pierīgā: Kafija, kurā var iemīlēties