30.10.2013 07:32

Pierīgā Krievijas un Lietuvas "piena kara" ietekmi nejūt

Autors  Rasma Rudzāte
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Vienīgais Pierīgas piena pārstrādes uzņēmums "Mālpils piensaimnieks" nevienam ārpus valsts robežām pienu nepārdod, turklāt galvenais ražošanas produkts ir siers. Uzņēmums strādā ar vietējo tirgu, un pagaidām Lietuvas un Krievijas sāktā "piena kara" dēļ nekādu ietekmi uz saražotās produkcijas tirdzniecības apjomu neizjūt. Vienīgais Pierīgas piena pārstrādes uzņēmums "Mālpils piensaimnieks" nevienam ārpus valsts robežām pienu nepārdod, turklāt galvenais ražošanas produkts ir siers. Uzņēmums strādā ar vietējo tirgu, un pagaidām Lietuvas un Krievijas sāktā "piena kara" dēļ nekādu ietekmi uz saražotās produkcijas tirdzniecības apjomu neizjūt. www.malpilspiens.lv

No 7. oktobra Krievija noteica daļēju piena produktu ieviešanas aizliegumu no Lietuvas, paziņojot, ka to mikrobioloģiskie un sanitāri ķīmiskie rādītāji neatbilst Krievijā noteiktajiem.

Situācija uz abu valstu robežām joprojām nav mainījusies. Vai un kā tas ietekmē mūsu piena ražotāju darbu, jautājām SIA "Mālpils piensaimnieks" vadītājam Imantam Stepānam.

Viņš stāsta, ka pagaidām nekādu ietekmi neizjūt, jo tik strauji tas nenotiek. "Varētu būt, ka, meklējot izeju no situācijas, lietuviešu piena pārstrādātāji veido siera un sausā piena uzkrājumus. Parasti šādos gadījumos piena produktus pārstrādā "Holandes" tipa sieros, ko var uzglabāt ilgāk. Ir arī citi, vēl ilgāk nogatavināmi sieri. Kaimiņu kolēģi var pāriet arī uz sausā piena pulvera izgatavošanu," paskaidro I. Stepāns.

Jāuzsver, ka "Mālpils piensaimnieks" nevienam ārpus valsts robežām pienu nepārdod. Uzņēmums strādā ar vietējo tirgu, un pagaidām nekādu ietekmi uz saražotās produkcijas tirdzniecības apjomu neizjūt.

Iepriekš:
"Mālpils piensaimnieks" turpina progresēt kopš 1923. gada
"Mālpils piensaimniekam" jaunas sejas valdē un likvidēta uzņēmuma padome
Vienīgā Pierīgas piena pārstrādes uzņēmuma apgrozījums turas ap miljonu