03.10.2013 10:05

Pierīgas autoservisi: Iedzīvotāji spēkratus ziemai gatavo kūtri

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Attēlam ir ilustratīva nozīme. Attēlam ir ilustratīva nozīme. arhīvs

Lai gan gaisa temperatūra naktīs jau pietuvojusies nulles atzīmei, uzrunātie Pierīgas autoservisu pārstāvji teic, ka cilvēki, visticamāk, gaida pēdējo brīdi, lai sagatavotu savu auto ziemai.

"Nekādas izmaiņas vismaz pagaidām nejūtam. Cik brauc vasarā, tik brauc arī tagad," stāsta Salaspils autoservisa "Vis Auto" valdes loceklis Valdis Beķis. Viņaprāt, pie vainas gan nav cilvēku neapzinīgums, bet gan līdzekļu trūkums, tādēļ bieži vien šoferīši autoservisā iegriežas tikai tad, kad vaina ir tāda, ka ar spēkratu vairs nav iespējams braukt vai to darīt ir bīstami.

"Ziemas riepas gan jau pamazām sāk likt, lai gan lielākais cilvēku skaita pieplūdums būs līdz ar pirmo sniegu, jo tad vienkārši ar vasaras riepām vairs braukt nevarēs," norāda autoservisa pārstāvis.

Līdzīgi novērojumi ir arī SIA "Siguldas auto centra" vadītājam Aināram Kalniņam. Viņš sarunā ar portālu "Apriņķis.lv" norāda, ka pagaidām klientu skaita pieplūdumu līdz ar aukstā laika iestāšanos nejūtot. Arī ziemas riepas pagaidām tiekot mainītas kūtri. "Visi gaida pēdējo brīdi. Savukārt automašīnas savešanu kārtībā atstāj uz pavasari, jo ir arī tādi cilvēki, kuri nemaz ziemā nebrauc. Tad gan klientu skaits ir krietni lielāks," tā Siguldas servisa vadītājs.

Taču esot arī pa kādam apzinīgākam spēkrata īpašniekam, kurš tomēr grib sagatavoties ziemai kā nākas. Tāpēc tās lietas, ko noteikti vajadzētu pārbaudīt un vajadzības gadījumā arī mainīt, ir akumulators, eļļas un degvielas filtri, it īpaši dīzeļiem.

Olaines autoservisa SIA "ADV" valdes loceklis Agris Voitkevičs papildus visām nosauktajām detaļām min arī gaismas lukturus, jo ziemas laikā ir īpaši svarīgi, lai tie darbotos un būtu pareizi noregulēti.

Atšķirībā no Siguldas un Salaspils autoservisiem, autoservisā Olainē gan pēdējās dienās novērojams klientu pieplūdums, jo cilvēki esot sarosījušies līdz ar auksto laiku. "Grib ne tikai šo to salabot, bet arī pārbaudīt, vai riepās gaiss ir pietiekami, vai nav bojājumu, jo ir arī tādi klienti, kuru automašīnām riepas ir uz diskiem, tādēļ līdz ar pirmo sniegu viņi, visticamāk, tās liks paši, taču pie mums pārbauda to stāvokli. Ir arī tādi, kuriem mainām mēs. Taču lielākais pieplūdums vēl priekšā," rezumē SIA "ADV" vadītājs.