19.09.2013 11:49

FOTO: Siguldā un Rīgā novērtē invalīdiem un māmiņām ar bērniem draudzīgākos autobusus

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
FOTO: Siguldā un Rīgā novērtē invalīdiem un māmiņām ar bērniem draudzīgākos autobusus Krišjānis Grantiņš

Pasažieru pārvadātājs "Ecolines" papildinājis savu autoparku ar diviem autobusiem, kas īpaši piemēroti invalīdiem un māmiņām ar bērniem, investējot tajos aptuveni 210 000 latu.

Kā informē uzņēmuma vadītājs Andris Podgornijs, "Ecolines" rīcībā tagad kopumā būs septiņi autobusi, kas piemēroti invalīdiem un māmiņām ar bērniem, vēsta biznesa portāls "Nozare.lv". Kopumā autoparka modernizācijā aptuveni četru gadu laikā esot ieguldīti 2,8 miljoni latu un arī tālāk turpināšoties 40 autobusu autoparka modernizācija, ik gadu ieguldot ap 210 000 līdz 350 000 latu, skaidroja Podgornijs.

Vienlaikus viņš gan norādīja, ka būtiska problēma ir ceļu apstākļi Latvijā, jo tie esot nepieņemami. Uzņēmuma autoparks nodilstot par 25 % ātrāk, nekā braucot pa normāliem Eiropas ceļiem. Autobusiem braucot pa tik sliktiem ceļiem, tie ātrāk arī tiekot izsisti no ierindas.

18. septembrī Invalīdu un viņu draugu apvienības "Apeirons" pārstāvji jauno autobusu prezentācijas pasākumā Rīgā, pēc tam dodoties rudenīgā ekskursijā uz Gūtmaņalu Siguldas novadā, izmēģināja piedāvātās iespējas ērti ar ratiņkrēsliem iekļūt autobusā un atzina, ka līdzīgi kā Eiropā, ja autobusi ir aprīkoti ar šādām speciālām ierīcēm, invalīdi labprāt pārvietojoties izmantotu autobusus. Tie ir aprīkoti ar moderniem, ērti un ātri lietojamiem pacēlājiem, kas būtiski uzlabojot pārvietošanās iespējas cilvēkiem ratiņkrēslos, māmiņām ar maziem bērniem, kā arī cilvēkiem gados, kam pakāpienu pārvarēšana var sagādāt grūtības.