05.03.2012 13:52

Veikalos jau pieejami Mārupes gurķi

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Pirmā jauno Mārupes gurķu raža ir novākta un veikalos parādījās jau piektdien, ziņo SIA «Mārupes siltumnīcas» valdes priekšsēdētājs Jānis Bērziņš.

«Pirmie 100 kilogrami tika novākti jau piektdien, bet šodien plānots novākt vēl dažas tonnas gurķu. Mums ir šāda sistēma: janvārī sējam, februārī izaug stādi un vēl pēc mēneša jau ir gatava pirmā raža,» nra.lv 5. martā atklāj J.Bērziņš.

Jaunā gurķu raža ir pieejama dažos veikalos «Maxima» un «Rimi» hipermārketos, kā arī tirdzniecības centros «Alfa», «Spice», «Olimpija» un «Damme». To cena ir 2,89 lati par kilogramu. «Rimi» mārketinga un sabiedrisko attiecību pārstāve ziņo, ka rīt jaunā raža parādīsies arī citos «Rimi» veikalos.

J. Bērziņš atklāj, ka sākumā pieprasījums esot neliels, bet ar laiku pieaug. Viņš prognozē, ka pirmā tomātu raža tiks novākta laika posmā no 15. Līdz 20. aprīlim un veikalos parādīsies maija sākumā.

«Lai arī šogad aukstais laiks bija palielinājis siltuma patēriņu, un ir pieauguši apkures izdevumi, tas neietekmēs gurķu cenas, jo tās ir atkarīgas no veikaliem, un arī mēs to ietekmēt nespējam,» stāsta «Mārupes siltumnīcas» pārstāvis.

J. Bērziņš norāda, ka pircēji prot atšķirt Latvijas preci no ārzemju, tāpēc lūdz visus, kam ir aizdomas par to, ka ievesto ražu pārdod kā Latvijas ražojumu, ziņot SIA «Sabiedrība «Mārupe»» vai Pārtikas un veterinārajam dienestam. «Mums ir brīvais tirgus, kur var pārdot ievestās preces, taču cits gadījums ir, ja tās uzdod par vietējo ražojumu,» viņš skaidro.