16.09.2013 12:17

"Olainfarm" pirmo jaunā koncepta aptieku plāno atvērt oktobrī

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Olaines novadā esošā zāļu ražotāja A/S "Olainfarm" piederošā aptieku tīkla "Latvijas aptieka" pirmo jaunā koncepta aptieku plānots atvērt oktobrī.

Pirmā jaunā koncepta aptieka tiks atklāta Rīgā, Daugavas kreisajā krastā. Viena no jaunā koncepta iecerēm ir farmaceita pieejamības palielināšana pircējiem, ko nodrošinās dalītās un atvērtās letes. Tāpat ar jauno konceptu plānots izcelt un uzsvērt Latvijā ražotos produktus, vēsta biznesa portāls "Nozare.lv".

Patlaban "Olainfarm" piederošu aptieku tīkls sasniedzis 51 aptieku, taču kompānijai ir jau plāni par vēl dažu aptieku iegādi. Tiesa, par kurām aptiekām konkrēti ir runa, pagaidām informācijas nav. Pagaidām nav arī zināms arī precīzs datums oktobrī, kad varētu tikt atklāta pirmā jaunā koncepta aptieka. Ir norādes, ka tuvāko divu trīs nedēļu laikā "Olainfarm" varētu sniegt plašāku informāciju, izplatot paziņojumu.

Jānorāda, ka "Olainfarm" 2011. gada nogalē nopirka aptieku tīklu "Ilmas aptieka", sākot darboties arī farmācijas mazumtirdzniecībā. Pēc "Firmas.lv" informācijas, "Olainfarm" aptieku un medikamentu mazumtirdzniecības jomā vēl pieder uzņēmumi SIA "Inula Farma", SIA "Aptieka rudens 10", SIA "Veritas-Farm", SIA "Rudens laiks", SIA "Esplanāde Farm", SIA "Teriaks", SIA "Juko 99", SIA "Vita Plus Aptieka". Līdz šim aptieku tīkla izveidē kopumā investēti 12 miljoni eiro (8 433 648 miljoni lati). Mēneša laikā "Latvijas aptieku" tīkls apgroza vidēji no 500 000 līdz 700 000 latu.