04.09.2013 10:09

"Melnās kafijas" ieguldītās investīcijas un cienītāju loks pērn ievērojami audzējis uzņēmuma apgrozījumu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Melnās kafijas" ieguldītās investīcijas un cienītāju loks pērn ievērojami audzējis uzņēmuma apgrozījumu publicitātes

Baltijā lielākais kafijas ražotājs "Melnā kafija" pagājušajā finanšu gadā turpinājis stabilu izaugsmi – uzņēmuma neauditētais apgrozījums ir palielinājies par 21 %, sasniedzot 9,4 miljonus latu.

Savukārt neauditētā peļņa pēc nodokļu nomaksas palielinājusies par 533 tūkstošiem latu, sasniedzot 491 tūkstoti latu pretstatā 42 tūkstošu latu zaudējumiem iepriekšējā finanšu gadā.

"Uzņēmuma darbības rādītāji liecina, ka izvēlētā biznesa attīstības stratēģija sevi attaisnojusi, ļaujot sasniegt iepriekš izvirzītos mērķus. Noteicošie faktori "Melnās kafijas" izaugsmei ir eksporta attīstīšana un investīcijas mārketingā. 2011. gadā izveidotā Baltijas tirdzniecības un mārketinga struktūra ļāvusi veiksmīgi uzsākt "Melnās kafijas" mātes uzņēmuma "LÖFBERGS LILA" produktu izplatīšanu Lietuvā un Igaunijā. Tieši šo divu tirgu pārliecinoša iekarošana ir devusi iespēju palielināt "LÖFBERGS LILA" produktu pārdošanas apjomus par 25 % Lietuvā un 22 % Igaunijā," skaidro SIA "Melnā kafija" ģenerāldirektors Mārtiņš Čakste.

Lai turpinātu uzņēmuma izaugsmi un stiprinātu savas pozīcijas tirgū, SIA "Melnā kafija" papildus "LÖFBERGS LILA" produktu pārdošanas veicināšanai un eksporta aktivitātēm plāno pilnveidot un attīstīt arī Latvijā ražoto produktu noietu. Jau šogad uzņēmums investējis 30 tūkstošus latu jauna zīmola – "MELNA COFFEE" – izveidē. Tas tiek ieviests ar mērķi palielināt mazumtirdzniecības tirgus daļu Baltijā un eksporta tirgos – Krievijā, Dānijā, Somijā, Baltkrievijā. Papildus tam tiks veiktas arī investīcijas, lai turpinātu attīstīt biznesu "HoReCa" (produktu tirdzniecība viesnīcām, restorāniem, kafejnīcām, birojiem) un privāto preču zīmju segmentos.

Investēs enerģijas efektivitātes paaugstināšanā
"Melnā kafija" mātesuzņēmums "LÖFBERGS LILA" savā darbībā orientējas uz ilgtspējīgu attīstību un videi draudzīgiem risinājumiem. Kopš 2010. gada, kad SIA "Melnā kafija" kļuva par "LÖFBERGS" grupas uzņēmumu, arī Latvijas ražotnē tiek īstenoti dažādi projekti, lai samazinātu ražošanas procesu ietekmi uz apkārtējo vidi. Ieguldot 175 tūkstošus latu, SIA "Melnā kafija" šogad siltinās ražotnes ēku, kā arī atjaunos elektrības un ventilācijas sistēmas, lai paaugstinātu elektroenerģijas efektivitāti.

Kafijas ražotājs SIA "Melnā kafija" nozarē darbojas kopš 1996. gada, nodarbojoties ar kafijas pupiņu un maltās kafijas ražošanu, iepakošanu un pārdošanu, kā arī kafijas aparātu pārdošanu, nomu un apkalpošanu. Uzņēmumā strādā 48 darbinieki. SIA "Melnā kafija" apgrozījums pagājušajā finanšu gadā bija 7,72 miljoni latu, kas ir vairāk nekā divkārtīgs pieaugums salīdzinājumā ar iepriekšējo finanšu gadu.

SIA "Melnā kafija" galvenais birojs un ražotne, kas ir lielākā un modernākā kafijas ražotne Baltijas valstīs, atrodas Ķekavas novadā. Savas plašās produkcijas klāstu uzņēmums pārdod Latvijā, kā arī eksportē uz Krieviju, Lietuvu, Igauniju, Somiju, Dāniju, Baltkrieviju un citām valstīm. SIA "Melnā kafija" speciālisti zaļās kafijas pupiņas iepērk visā pasaulē – gan no lielākajiem piegādātājiem Eiropā, gan pašos kafijas audzēšanas reģionos – Centrālāfrikā, Brazīlijā, Kolumbijā un Āzijas valstīs. Kopš 2010. gada rudens SIA "Melnā kafija" ietilpst Zviedrijas kafijas ražotāja "LÖFBERGS LILA" uzņēmumu grupas sastāvā un izplata tās produkciju Latvijā, kā arī ir pārņēmusi "LÖFBERGS LILA" kafijas distribūcijas vadību Baltijā.

"Melnā kafija" ražo produktus "MELNA COFFEE CLASSIC", "MELNA COFFEE STRONG", "MELNA COFFEE DIAMOND" mazumtirdzniecībai, "MELNA COFFEE EMPIRE" un "MELNA COFFEE PROFESSIONAL" "HoReCa" segmentam, kā arī šķīstošo "SPĒKA KAFIJU", ko īpaši iecienījuši Latvijas lauku novadu iedzīvotāji. "Melnā kafija" ražo vairāk nekā 50 dažādus kafijas produktus, kas tiek tirgoti ar privātām preču zīmēm Latvijā un Lietuvā.