02.03.2012 06:30

«Spilva» cīņā pret atdarinātājiem maina dizainu

Autors  apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Regulāra iepakojuma etiķešu nomaiņa ir efektīva pret atdarinātājiem, jo prasa līdzekļus ne tikai no «Spilvas», bet arī no pašiem atdarinātājiem. Regulāra iepakojuma etiķešu nomaiņa ir efektīva pret atdarinātājiem, jo prasa līdzekļus ne tikai no «Spilvas», bet arī no pašiem atdarinātājiem. Krišjānis Grantiņš

Uzņēmums «Spilva» ieviesis jaunus burciņu un etiķešu dizainus, lai cīnītos pret to atdarinātājiem, kas šādā veidā cenšas nopelnīt uz tirgus līderu rēķina.

«Spilva» pēdējo desmit gadu laikā trīs reizes mainījusi burciņu dizainu un četras reizes - populārāko produktu burciņu etiķetes, biznesa portālu nozare.lv informēja uzņēmuma pārstāvji.

«Spilvas» mārketinga direktore Dana Erciņa-Užāne norādīja, ka uzņēmums regulāri maina biežāk atdarināto produktu dizainu. Tas prasa papildu investīcijas, tomēr konkrētu ieguldīto līdzekļu apjomu uzņēmuma pārstāve atturējās nosaukt.

Atdarinātāju biežāk kopētie produkti ir «Spilvas» tomātu mērces, tomēr atdarinājumi sastopami arī zupu, mērču un citās uzņēmuma ražoto produktu kategorijās, sacīja Erciņa-Užāne.

«Atdarinātāji cenšas paņemt kādu daļu no uzņēmuma produkta tirgus, un šādi gadījumi ietekmē tirgus daļu un atļauj kopētājiem nopelnīt uz tirgus līderu rēķina,» sacīja Erciņa-Užāne.

Uzņēmuma pārstāve skaidroja, ka tiesvedība ir laikietilpīga, tomēr šādi uzņēmumam izdevies aizstāvēt savas tomātu mērces, zupas un arī nosaukuma «Spilva» lietošanu. Pret atdarinātājiem varot cīnīties arī ar nepārtrauktu produkcijas burciņu un etiķešu dizaina maiņu, kas prasa papildu ieguldījumus arī no atdarinātājiem, taču tie vairumā gadījumu nav orientēti uz investēšanu, bet ātru peļņu, izmantojot atdarināmā produkta atpazīstamību.