19.08.2013 14:17

Jūlijā samazinājusies pircēju aktivitāte privātmāju segmentā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Attēlam ir ilustratīva nozīme. Attēlam ir ilustratīva nozīme. arhīvs

Privātmāju segmentā pircēju aktivitāte jūlijā ir nedaudz samazinājusies, teikts nekustamo īpašumu kompānijas "Ober-Haus" mājokļu tirgus apskatā.

Interese pārsvarā bija par jaunbūvēm cenu kategorijā līdz 50 000 eiro (35 000 latu), privātmājām Mārupē cenu kategorijā līdz 150 000 eiro (105 000 latu), kā arī neliela interese par jau gataviem īpašumiem dzīvošanai cenā līdz 250 000 eiro (175 000 latu). Kopumā vislielākā interese saglabājās par vasarnīcām un dārza mājām Rīgas rajonā cenu kategorijā 100 000 eiro (70 000 latu), vēsta biznesa portāls "Nozare.lv".

Pircēji vēl joprojām ar lielu interesi meklē banku īpašumus, kuriem ir labāki kredīta nosacījumi, kā arī īpašumus, kas ir remontējami, bet ar labu atrašanās vietu, tomēr pēdējā laikā parādās arī pircēji ar skaidru naudas esamību, konstatējuši "Ober-Haus" speciālisti. Jūlijā pircēju interese par privātās apbūves zemes gabaliem ir samazinājusies, teikts pārskatā. Pircēji meklē zemes gabalus labās vietās ar visām komunikācijām, attīstītu infrastruktūru un ērtu sabiedriskā transporta kustību. Ļoti nozīmīga ir kadastrālā vērtība un prognozes par nekustamā īpašuma nodokli, kas būs jāmaksā turpmāk.

Privātās apbūves zemes gabalus pērk ar nolūku tuvāko gadu laikā sākt mājas būvniecību. Pirkumi ar mērķi ieguldīt naudu zemes gabalos tiek veikti reti, norāda "Ober-Haus".