08.08.2013 10:32

"Sabiedrība "Mārupe"" pērn teju trīskāršojusi peļņu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Sabiedrība "Mārupe"" pērn teju trīskāršojusi peļņu www.foto.delfi.lv

Lauksaimniecības produktu ražotāja SIA "Sabiedrība "Mārupe"" pagājušajā gadā strādājusi ar 19 % apgrozījuma pieaugumu, kā arī teju trīskāršojusi peļņu.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, "Sabiedrības "Mārupe"" apgrozījums pērn bija 5,39 miljoni latu salīdzinājumā ar 4,50 miljoniem gadu iepriekš, vēsta nozare.lv. Uzņēmuma peļņa palielinājusies no 234 466 latiem 2011. gadā līdz 660 320 latiem pērn.

Kā norādīts uzņēmuma vadības ziņojumā, pērn sabiedrība optimizējusi vairāku nozaru darbību, jo turpināja celties ražošanas resursu cenas gan dīzeļdegvielai un dabasgāzei, gan lopbarībai. Palielināta pašu ražotās produkcijas tirdzniecība, kā arī no meitasuzņēmumiem pārņemtas īpašumu apsaimniekošanas un apsardzes funkcijas. Līdz ar to arī palielinājies sabiedrības darbinieku skaits – no 85 līdz 108. Uzņēmums koncerna ietvaros nodrošina kūtsmēslu, kā arī siltumnīcas augu atlieku izmantošanu biogāzes ražošanā.

Patlaban "Sabiedrība "Mārupe"" īsteno biogāzes un dabasgāzes koģenerācijas stacijas projektu, kura kopējās izmaksas ir 5,2 miljoni latu. Laikā no 2011. gada maija līdz pagājušā gada janvāra vidum tika izbūvēta viena megavata (MW) jaudas biogāzes koģenerācijas stacija, sešu MW apkures katls, siltumu akumulējošā tvertne un tehnoloģiskās iekārtas, kas ļaus uzkrāt saražoto siltumu un izmantot to siltumnīcām.

Otrais posms paredz izbūvēt divu MW jaudas dabasgāzes koģenerācijas staciju un ogļskābo gāzu ražošanas iekārtu.

"Sabiedrības "Mārupe"" lielākais līdzīpašnieks ir Kaspars Brunovskis ar 26,9 % kapitāldaļu. Uzņēmuma līdzīpašnieki ir arī Helmuts Balderis-Sildedzis ar 20,91 %, Anita Baldere-Sildedze ar 20,16 % un Kristīne Brunovskai-Marinaki ar 20,15 % kapitāldaļu. Pārējās "Sabiedrības "Mārupe"" kapitāldaļas sadalītas nelielās paketēs un pieder vairākiem desmitiem citu privātpersonu.

"Sabiedrība "Mārupe"" dibināta 2004. gadā ar 1,866 miljonu latu pamatkapitālu. Uzņēmums nodarbojas ar lauksaimniecības produktu ražošanu un pakalpojumiem. 2008. gadā sabiedrība nodibināja meitasuzņēmumus  SIA "Mārupes siltumnīcas", SIA "Mārupes lauksaimnieks", SIA "Mārupes serviss" un SIA "Mārupes zvērsaimniecība". "Sabiedrība "Mārupe"" ir arī kooperatīva "Piena partneri KS" biedre.

Iepriekš:
"Sabiedrībā "Mārupe"" ietekmi palielina viena ģimene